Nejste přihlášen/a.
Byla mi vykradena chalupa. Pachatele byli zjisteni a pravomocne odsouzeni k nepodminenemu trestu odneti svobody. Soucane jim bylo rozsudkem ulozeno, uhradit spolecne a nerozdilne mne zpusobenou skodu. V rozsudku neni termin, do kdy maji skodu zaplatit uveden, ani urok z prodleni. Na moje vyzvy k zaplaceni neodpovidaji.Jak od nich mohu financni odskodneni ziskat? Nejde o miliony, jen o cca 25 tisic kc. Můžete mi nekdo poradit, jak se sveho prava mohu domoci? Rozsudek s vyznacenim pravni moci mam k dispozici.Za radu ci doporuceni, jak postupovat predem dekuji.
Vymahatelnost závisí na tom, jestli jsou ještě ve vězení, protože to z nich něco vyrazíte jen jestli pracujou. Ten rozsudek s vyznačenou právní mocí je váš exekuční titul. Můžete se rozhodnout, zda se obrátíte na soudního exekutora nebo podáte u soudu návrh na výkon rozhodnutí. Exekutor má výhodu v tom, že sám vybere všechny možnosti, jak to z něj dostat. U výkonu rozhodnutí musíte sám zvolit, zda to bude prodejem movitých věcí, srážkou z účtu, srážkou ze mzdy apod. a musíte znát adresu, číslo účtu nebo zaměstnavatele. Takže spíš bych se zkusila obrátit na nějakého nejbližšího exekutora, hned se s ním také dohodněte, jestli nějaké peníze bude chtít po vás, jak to bude, když nic nevymůže atd. Že tam není lhůta nevadí, podpůrně to řeší zákon, důležité je, že jste je písemně vyzval a nic nezaplatili, doklady o tom vezměte k exekutorovi s sebou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.