Dobrý den.Jsem na ČID.Manželka podniká,máme 2 děti a já bych chtěl vědět zda je pro mne lepší se nechat zaměstnat u manželky nebo být OSVČ?Když bych byl OSVČ mám jako ČID nárok na nějaký příspěvek(8000kč) nebo příspěvek přísluší jen zaměstnavateli,který mě zaměstná?Jsem víc jak 5let na ÚP.Za jakoukoliv radu předem děkuji.
Pracovněprávní vztah uvedený v § 3 větě druhé nemůže být mezi manžely nebo partnery 51a).
Příspěvek, o kterém se zmiňujete, by měl plynout z úřadu práce? Nejlepší je zeptat se přímo tam, podmínky čerpání příspěvku budou mít v malíčku.
doplněno 06.02.09 22:37:
Mohl byste být tzv. spolupracující osoba.
bejby*
Díky-že mohu být spolupracující osoba-to vím,že to lze,ale zda mám nárok na stejný nebo podobný příspěvek jako zaměstnavatel,který by mě zaměstnával-to je pro mě důležité.Vím jen ,že od letošního roku už v chráněné pracovní dílně nemohou zaměstnavat -černé duše-kteří v chr.dílnách nepracovali,ale zaměstnavatele na ně získ.příspěvky a taky od letošního roku už nemohou zaměstnavatelé např.3 chrán.dílen dostávat příspěvky na stejnou osobu se zdravot.postižením.Prosím pokud budete mít nějaké nové informace -pošlete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.