Nejste přihlášen/a.
mam dotaz, nedavno jsem reklamoval lcd monitor, ktery byl v zaruce primo v servisu te konkretni znacky, po 3-4 tydnech jsem si jej vyzvedl s tim ze mam monitor jiny, i kdyz nevim jestli novy (neptal sem se) , pride mi jako pouzity uz jen podle tech vad ktere ma. moje otazka je jestli mi v servisou mohou dat vymenou pouzity monitor nebo musi dat novy? monitor posilam zpatky takze reklamuji reklamaci a cekam co bude.. zajima me jaka mam prava se domahat opravy nebo vymeny zbozi. dekuji
Pokud by váš monitor nový a v záruce a vada byla odstranitelná, měli především vadu odstranit. Pokud zvolili výměnu, měli vám dát zcela nový přístroj. Otázka bude vaše důkazní situace, tedy jak prokážete, že ten monitor, co vám dali, není ten opravený váš nebo jiný nový. K tomu se pokuste sehnat materiály a pak na ně vlítnout. Nejdřív se snažit dohodnout, pak odstoupit od smlouvy, písemně a doporučeným dopisem a žádat vrácení peněz
Máte nárok na opravu, někdy se tato oprava řeší výměnou za jiný kus. Každopádně výměna může být za stejný nebo parametrově lepší model. Pak by jste měl doklad o změně seriového čísla pokud Vám dali jiný monitor. Pokud vyměný monitor vykazuje opotřebení větší než původní reklamovaný monitor, je třeba se proti tomu ohradit již při převzetí.
ano je to tak jak píšou ostatní - měl jste si to prohlédnout při převzetí, pokud zboží převezmete znamená že s vyřízením souhlasíte. Jinak jak byla reklamace vyřešena musí být uvedeno na reklamačním protokolu. Prostě zkuste se domluvit v klidu většinou to jde bez problémů ( pokud to neby acer tam to nejde nikdy)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.