Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím, že je to hrozně hloupá otázka, ale jak je to vlastně s úředními hodinami na městkých úřadech? Vím že jsou pondělí středa i třeba jiné dny, ale jak se vlastně liší úřední hodiny od provozních hodin úřadu? Je úřad otevřený přece i v provozní době a nebo ne?Vím že úřední hodiny jsou třeba do pěti, ale pořád nevím, jestli s nějakým vyřizováním můžu přijít i v provozní době.
Omluvte mne, že se takto hloupě ptám, ale nikdo mi to nikdy neosvětlil, tak by mě to zajímalo
úřední hodiny jsou ty, kdy jednají s veřejností, resp. občany
provozoní hodiny jsou ty, kdy vyřizují agendu, kterou mají zadánu buď nadřízeným, nebo zpracovávají tu, kterou mají od občanů právě z úředních hodin...
kdy má který úřad a jak otevřeno lze najít na www.statnisprava.cz
Mohu Vám odpovědět celkem zodpovědně, protože jsem na úřadě xxx let pracovala. V úředních hodinách máte mít šanci vyřídit svou záležitost a měl by tam být úředník, který se Vám bude věnovat. Někdy se ovšem může stát, že konkrétní úředník není přítomný. Ale někdo by od Vás měl převzít žádost, případně Vám podat informaci. Na vyřízení žádosti je běžná lhůta 30 dnů. Problematická je přítomnost v době dovolených, chřipkovém období apod. Ale na mém odboru se po celou dobu mého působení nestalo, aby byly dveře zavřené. I v neúřední dny jsme pro občany byli k dispozicii. Je to ale dvousečné, protože někdy bylo obtížné vysvětlit, proč ten konkrétní pracovník není zrovna přítomen. Náplní je ale nejen styk s občany, ale i běžná kancelářská práce, dohlídky a kontroly, školení atd. A také on si musí někdy vyřídit své záležitosti na úřadech. No a v době termínovaných prací to nebylo někdy lehké. Na menším městě si občan chce nejen vyřídit svou záležitost, ale někdy i popovídat.
Ovšem sama jsem byla svědkem na jiných úřadech, že mimo úřední dny byly kanceláře uzamčeny a nebyla šance něco vyřídit. Je to tedy o přístupu k občanovi a dneska už to záleží na vedení úřadu, jak zajistí styk s občany. Mám dojem, že už neexistuje nařízení, že úřední dny jsou minimálně pondělí a středa. A tak pokud nejste spokojený občan, máte tam starostu města a i tajemníka úřadu. Takže v našem městě byly a doufám, že i nadále jsou úředními dny pondělí až pátek!
Ale to nechci tvrdit, že je všechno o.k.
mesta.obce.cz/... moc pěkně se hledá na této adrese. Jsou tam odkazy na webové stránky a sousta dalších informací. Dneska je běžná elektronická úřední deska. A je možné si v předstihu stáhnout potřebné žádosti, popř. se seznámit se základními informacemi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.