znám plno krásných smutných romantických písniček, tahle je zrovna něco úplěn jiného, ale nemůžu si pomoct, ikdyž jde o techno/trance, přijde mi taková docela smutná :P
denita*
Aha, děkuji. A... ta nějaká krásná smutná písnička by nebyla? Prosím, něco pomalejšího... Naše učitelka je na tohle docela přísná - musí se to zdát smutné i jí, a s prominutím není žádná mladice ...
Mně přijdou smutné (ale přitom neuvěřitelně krásné) tyto: Eric Clapton- Tears in heaven
, Aerosmith- I don't want miss a thing , a pak jedna česká, kterou mám spojenou s jedním člověkem, kterého miluji, ale on už není meui námi Karel Černoch- Popelky
Mě to netankuje, ale byla např. Ponurá neděle, Gloomy Sunday se kterou se pojí kupa sebevražd. Pak další...třeba i Teskně hučí Niagara ..., Tom Dully... Ich hatt einen Kameraden
Pro mě je hodně smutná píseň Osiřelo dítě, ale myslím, že ji moc lidí dnes nezná. Zpívala mě ji moje maminka v raném dětství a já si vždy představovala, jak to dítě hrabe prstíčkem na hřbitově...asi bych ji celou dohromady nedala, byla hodně dlouhá.
Možná Krylova Bratříčku, zavírej vrátka, ale.. to není přesně to, na co se ptala..
Takže A7X - I won’t see you tonight (
), o depresi, sebevraždě a smutku pozůstalých, je inspirována jejich bývalým baskytaristou, obsahuje i části jeho vzkazu na rozloučenou, který napsal, než se šel otrávit.. kolega ho včas našel a zachránil.. part 2 je pak z pohledu ostatních..
Denito, definovat nejsmutnější píseň asi není vůbec jednoduché, hodně jsem přemýšlel a četl ostatní názory. Vynechám teď subjektivní názory, pevně spjaté s osobním neštěsím kolegů rádců (úmrtí v rodině či mezi přáteli), ale to jsou jen pocity, velmi ovlivněné situací, sám mám pár písní které nemusím poslouchat - protože si okamžitě vzpomenu na velmi negativní situaci, kdy jsem je slyšel a musel vyslechnout. Třeba Bratříček od Pana Karla je sice smutný, ale od tohoto autora a interpreta mi připadá daleko smutnější a beznadějnější třeba Rakovina, i když je to píseň daleko údernější a rychlejší. Viky zde zmínila píseň Víc než přítel, ale ta je podle mého názoru spíše dojemná než smutná, více v ní vidím naději do budoucnosti než depresi a smutek, takových písní znám více. Objevil se zde pan Grossmann a jeho "Závidím" s Naďou Urbánkovou, je to píseň smutná z pohledu těžce nemocného autora, podobně bych ale mohl zmínit třeba Ježkův Tmavomodrý svět. Pro nezasvěcené až tak smutné tyto songy být nemají. Proklínám (Ledecký), Až mě andělé (Spálený), Tam u nebeskejch bran (Tučný) a mnoho dalších nezmíněných písniček - mají trošku pesimistické texty, ale co má být na naší vyhlídce po životě veselého?... Tak jsem se tady trošku vykecal, a přitom jsem přemýšlel o opravdu smutné písničce, nejen dojemné, ale takové při které bych si vzpomněl na něco krásného a zase znovu by mi i po mnoha letech ukápla slza (začíná kapat). Je jich víc, ale teď zrovna vítězí Věrňák od Kamelotů...1. Vchází mi do snů bez rodokmenu pes, kterej neměl nikdy cenu, ten hlídač, ta němá tvář neznala nenávist. Těžko by získal cenu krásy, chyběl mu punc tý lepší rasy, ten chundeláč uměl z očí snad přání číst. My chodili ven a hledali svou Ameriku, v pátek nahonem společně s dírou na hoptriku. R: Můj věrňák a já, ta známost skoro vážná nemá čáru hranic. S ním, kdo mě tak znal, tak říkal, někdy málo bejvá víc. 2. Až jeden den osud vykolejil, bylo to zjara a na cestě jíl, posel, ten pošťák, zprávu dobrou snad vez. Smyk, brzdy, rána, pak šlápl na plyn a silnice zrudlá jak od jeřabin, jen oči měl smutný můj nejsmutnější pes. Já vykopal hrob a sypal ho hlínou do úsvitu, pak šel podle stop hledat tu naši Ameriku. R: Můj věrňák a já ..., tak říkal, někdy málo bejvá víc.
Přesně zak,dvě malá křídla jsou moc smutná a ten kdo má dítě,toho musí u té písně zamrazit.A ten kdo o své dítě bohužel někdy přišel,ten si tu písničku už nikdy nepustí.
imrous*
Olympic Slzy Tvý mámy nebo H. Vondráčková Dvě malá křídla. Teď koukám že už to tu je psáno výše. ahoj
Pro mě je asi nejsmutnější Yesterday. Když ji slyším,mám před očima poslední rozloučení se synovcem, úspěšným mladým právníkem. Stačila vteřina mikrospánku za volantem a místo krásných 26 let nezbylo nic, než velká bolest.
Jinak na mě působí smutně písnička Zatím co ty spíš - Mirek Černý a Jiří Brabec. Je o tom, jak se otec v duchu loučí se svou dospívající dcerou, která už má jiné zájmy než tatínka, pro kterého byla vším na světě. Jaga.
Tak jsem si tu pustil všechny Vaše tipy na smutné písničky. A kdybych si měl zahrát na porotu, tak nejsmutnější by nebyla asi ta moje, ale ta poslední od J. Cashe. Zajímalo by mě, co si vybrala tazatelka? Jen tak pro zajímavost. A co Vy ostatní?
denita*
No já vůbec nevím. Některé ze zmiňovaných písní jsou opravdu krásné a smutné, ale mě pořád nejvíc rozesmutňuje My heart will go on, i když si to vůbec nespopojuji s Titanicem... Smutných písní je dost, ale nejsmutnější je přece jen vždy pláč pozůstalého pro blízkém člověku...
První co mně napadlo je Osiřelo dítě, už to tu někdo psal, my jsme vždycky plakali když nám to babička zpívala, text je na intrnetu k dispozici, nápěv nevím... Ještě mně napadlo One od Metallicy - smutný je klip, nevím jestli text taky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.