Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si o tom myslite vy?

Od: lindaf* odpovědí: 10 změna:

Dobre rano... cjaky mate nazor na tuhle vec? tn.nova.cz/...

a kdyz nekdo stahuje film tak je to legalni nebo ne? a bude to i u zahranicnich filmu? To jako budou chytat kazdeho kdo si to stahne? to snad ani nejde... :( docela se bojim

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

Nebojte se, pokud nešíříte, tak se ničeho nedopouštíte. Stahování pro osobní potřebu u nás (zatím) není nelegální. A i v tomto případě si myslím, že to policie a soudy nebudou mít tak jednoduché, pokud nemají kvalitní důkazy, svědčící proti všem dotyčným. Osobně tuhle zprávu vnímám i jako snahu postrašit lidi v souvislosti s tématem pirátství, o kterém se teď zrovna hodně mluví a píše.

lindaf*
hodnocení

no ja to nesirim ,a el co dkyz me i tak najdou ja nemam penize na to platit pokutu a co dkyz rodice pujdou do vezeni? nasla jsem a netu , ze to pry nelegalni je ale nekde je zase ze to je legalni ja fakt nevim ael teda mam strasny strach...

ahasver4*
hodnocení

0x

No,krást se nemá...To je fakt.Ale vysvětlujte to lidem,kteří žijí v téhle zemi a denně vidí různé příběhy ze života politiků...To je pak těžké hlásat pravdu a lásku...A že normální je nekrást.Chtěl bych se dožít toho až to bude platit.Ale deset tisíc let tu asi nebudu...:)

doplněno 28.01.12 10:22:

A cinematic to popsal docela přesně...

hodnocení

0x

Někde jsem četl právní výklad autorského zákona,z článku vyplynulo:

stáhnutí filmu či hudby pouze pro vlastní potřebu není trestné (v ČR).

Není však možno mít data uložena na disku v počítači a zároveň je vypálit na disk DVD,pouze jedno nebo druhé.

Trestné je další šíření díla,prodej,či sdílené stahování přes torrenty.

Uvedený názor je převzat z tisku,z dřívější doby.

doplněno 28.01.12 10:27:

Ano,dělá se bububu na lidi.

Nemáte se čeho bát.

lindaf*
hodnocení

takze kdyz to mam jen v disku a nikomu to nedavam ani to nikam nevkladam tak mi nemuze prijit predvolani k soudu ani treba domovni pohlidka nebo tak...ja teda kajinka zrovna nemam ale stejne...muze to zacit i u jinych filmu...

Nedívejte se tolik na zprávy,nedělá Vám to dobře.

Pokud nestahujete přes torrenty,nemáte se čeho bát.

Kromě Vás by totiž zřejmě museli přijít k dalším minimálně 5 milionům lidí.

lindaf*
hodnocení

a torrent... neni to taky kdyz mam program na stahovani z ulozto? jmenuje se to tusim Freerapid...no taky si rikam koilik lidi to dela...

cinematic*

Torrenty jsou něco jiného. Vy jenom stahuje, ale nesdílíte. Jestli vás to uklidní, tak pokud budete stahovat doma na svém počítači, doma si to pustíte a nikde to nebudete šířít a chlubit se archivem stovek stažených filmů na veřejnosti, tak se opravdu nemáte čeho obávat. Velký bratr ještě nemá takové možnosti, aby viděl každému z nás domů do počítače. ;)

buss
hodnocení

0x

Já nemyslím nic, za mne myslí autorský zákon, kde jsou uloženy práva a povinnosti.

dzordz*
hodnocení

0x

Cit. "odhalila nelegální distributory filmového trháku." Jo tak trháku.. tak to potom jo. To má vlastně nova zprávy a reklamu v jednom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]