Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám 2 starší pohádky

Od: klima® odpovědí: 9 změna:
První: (pravděpodobně česká). Je to o malé holčičce (princezně), kterou nalákají nějaké dvě (tři?) čarodějnice do svého zámku. Ta holčička u nich vyrůstá a má ty své "tetičky" ráda, přesto se jí ale stýská po rodině. Nakonec se má vdát za nějakého prince, ale zjistí, že je to starý ošklivý čaroděj, tak se pokouší o útěk. Nakonec se jí to podaří, protože rozbije kouzelné zrcadlo, a projde jím zpět domů.
Pak hledám ještě jednu pohádku, u které je ale pravděpodobnost nalezení asi malá. Pamatuji si jen, že hlavní postavou byla mladá dívka, která hledala jednoho chlapce. Toho držely v zakletí kočky. Ta dívka se dostala do zámku těch koček, ale ony ji chtěli zabít. Pak zjistila, že ten její princ je zakletý v obrazu a byl taky proměněn v kočku. Bohužel si nepamatuji název :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

První je tato www.csfd.cz/film//...

U té druhé: je česká nebo zahranični? (osobně myslím, že česká, popis mi něco připomíná) Nepamatujete si nějaké herce? Ať se máme čeho chytit.

hodnocení

Děkuji za Bílou kočičku, je to ono :).

U toho druhého si nevzpomenu, ale tu holčičku hrála nějaká známější herečka (ještě za mlada) a i ty kočky (některé) hrály známější herečky. Asi to teda bude česká...

pacourek*
hodnocení

0x

Kočiči princ připomyna tu druhou pohadku

Tak ten Kočičí princ mě napadl jako první, jen se mi tam nezdá ten princ zakletý v obraze a proměněný v kočku.

No nic, uvidíme co na to kolikokoli Zde www.csfd.cz/film//...

hodnocení

Kočičí pric to není. Alespoň mi to nic neříká při prohlížení obrázků. Byly tam ještě takové ty papundeklové kulisy a v kočičím království byly skutečně kočičí lidé - tj. kočky hráli lidé s maskami. Kočky mluvily a dávali té dívce (princezně?) nějaké úkoly, protože ji chtěly zabít.

doplněno 07.01.12 12:34:

Nejsem si jistá, jestli to byla česká, ale asi ano. Dávali to na ČT tak osm let zpátky.

doplněno 07.01.12 13:47:

A ještě jsem si vzpomněla na jednu pohádku - pravděpodobně česká, ale ve spolupráci se zahraničními herci.

V hlavní roli byla princezna Alexandra. Měla se vdát, ale to nechtěla. Chtěla bojovat a jít do války. Nosila mužské oblečení a měla krásné dlouhé černé vlasy spletené do malých copánků.

Dále tam byl princ se svým přítelem (asi jeho panoš), který si měl Alexandru vzít, ale ona ho nechtěla. Nakonec skutečně odešla bojovat.

Víc si nepamatuji. Jen scénu, kdy Alexandřina sestra (asi) oblékla Alexandru do krásných (dívčích) šatů a Alexandře se to vůbec nelíbilo. Byla to taková "česká Fantaghíro".

fjordi
hodnocení

0x

á, tuhle památku si taky pamatuju, alexandra měla klobouk a krátké vlasy pod ním a nechávala si říat saša:)

fjordi

a taky myslim že se to jmenovalo zkřížené meče :)

martinaa*

Jj, a pokračování byla Zvonící meče a Zázračné meče:)

hodnocení

No, Zkřížené meče jsem našla. Ten příběh je totožný (nebo alespoň hodně podobný), ale hráli tam jiní herci, mělo to lepší kameru a taky hlavně lepší kostýmy atd. Ta Alexandra skutečně vypadala jako "kus ženské". Měla copánky (dredy?) a nosívala takovou tenkou čelenku. Celkově to vypadalo méně "televizně". Začínalo to tím, že král četl nějaké spisy, které Alexandra zničila/schovala.

Ale ta scéna, kdy králi říká - "v mém jméně je X, což vypadá jako zkřížené meče" tam byla taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]