Nejste přihlášen/a.
Vážení,
mám prosbu.Syn studuje FF UK v Praze,má již téměř před státnicí / věk 32 let /,má však rodinu / 2 malé děti /,partnerka
je na mateřské dovolené a on pochopitelně musí rodinu finančně zabezpečit.Žijí téměř na hranici chudoby/ vysoký
pronájem bytu ,živobytí ,školné / Poradíte mi prosím,zda existuje nějaká instituce,kam by se mohli obrátit o požádání
sociální dávky v nouzi.Lze vůbec v této situaci zažádat o finanční příspěvek?Děkuji Hana
Hano, dneska jsem si prohlížela stránky bezplatné občanské poradny a jejich brožurky, kontaktní místa apod. Určitě tam předběžně najdete odpověď, co by bylo možné v případě rodiny Vašeho syna získat. Je tam i rozmístění kontaktních míst podle krajů a např. v našem kraji tam jsou tři místa. Takže dostupnost i pro osobní návštěvu je celkem slušná. Pokud byste nechtěli služeb této poradny využít, navštivte rovnou sociální odbor pověřeného úřadu podle místa trvalého pobytu. Samozřejmě podle Vašeho dotazu nelze nic jiného konkrétně odpovědět, protože důležitým vodítkem je především výše příjmů rodiny. Ale určitě za zkoušku a za zeptání to stojí. A jinak přeji Vám i jemu, ať úspěšně ukončí studia a potom se jistě životní úroveň jeho rodiny zlepší.
http://www.obcanskeporadny.cz/images/stories/dokumenty/03_pr/brozury/brozura_socialni_zabezpeceni.pdf
Mimo jiz zmineneho muze zadat tez o odprosteni od skolneho, nebo alespon jeho casti, ze socialnich duvodu. Staci napsat zadost a duvody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.