Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hraní na kytaru

Od: thessinka* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den..Prosím vás..Na Vánoce dostanu kytaru(chci ji už hrozně dlouho) ale potřebuju se na ni naučit hrát . Tak mě napadlo,jestli tu není někdo kdo na kytaru hraje a nechtěl by mi nějak po Vánocích s tím hraním pomoct..Třeba přes skype nebo tak..Nebo jestli nevíte někde nějakou takovou stránku o hraní?Já nechci chodit do hudebky..Nechci se učit postupně akordy,ale jen nějaký písničky co se mi líbí..A tak chci pomoct..Prosím napiště do komentářu email,skype nebo fb a já si vís přidám..MOC DĚKUJU.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

quii
hodnocení

0x

Zkus si třeba koupit Já, písničkář od Tomáše Kluse. Ten má jednoduché akordy a stojí to něco přes 100kč.

martinaa*
hodnocení

0x

Nezlob se, ale to je pekne vycurane. Nechce si ti na kytaru ucit, abys neco umela, ale jen par pisnicek. Nechce se ti chodit do krouzku, ktery stoji par stovek - hudebka neni nutna, pokud nechces hrat na podiich.

Navic je to nesmysl. Akordy jsou zaklad, se ctyrmi akordy zahrajes nekolik stovek pisnicek, vetsinou k ohni nebo tak. Kdyz nebudes umet zakladni akordy, ty tezke ti nepujdou vubec. Nebudes umet postaveni prstu, co kde jak zmacknout atd.

buss

No takových tady je, poraďte, najděte ... proč by sami hledali, vypočítali...?

martinaa*

:D No prave... navic, pokud chce tazatelka kytaru uz hooodne dlouho, tak by mela udelat vsechno proto, aby se naucila hrat. Hraji od svych 9 let, nekdy to bylo peklo, porezane prsty s puchyri na briskach, bolave klouby... ale vyplatilo se:)

olaf71*

já hraju už od svých 38 let. nejtěžší bylo ušetřit prachy na pořádnou kytaru a kombo

martinaa*

To vite, nekdo bude hrat tricet let a houby z toho, nekomu staci tri roky a bude famozni kytarista:)

olaf71*
hodnocení

0x

potřebuješ se naučit aspoň základní akordy, s těma se toho dá zahrát hodně, ale než se je naučíš, tak s tím elénem, co máš teď, se je rozhodně nenaučíš. za chvíli budeš plakat, že tě bolí bříška prstů a že se Ti motají prsty. písničky, které se Ti líbí mohou být zrovna náročné na akordy a drnkáním palcem nahoru dolů neohromíš ani sebe. v dnešní době je hra pro samouky jednodušší, na netu je toho mraky, texty,akordy, taburety se dají najít skoro na všechno, navíc je hodně videí na Youtube, včetně guitar coverů

cinematic*

dovolím si malé upřesnění - tabulatury ... taburety jsou nábytek ;)

hop®
15.12.11 22:49

*palec*

olaf71*

tímhle palce drnkáš na kytaru? *tuc*

olaf71*

to jsem napsal pěknou blbost, samozřejmě tabulatury *smich*

zrovna jsem na něm seděl, tak mi nějak vlezl do hlavy

jabraka*
hodnocení

0x

Podívej se na zou tube:

JABRAKA

sargo*
hodnocení

0x

Myslím, že spíš chtěla napsat, že se nechce učit noty :)

Stránek pro začátečníky je zrovna pro kytaru docela dost, třeba:

dusan.pc-slany.cz/...

prostě zahledej, co ti bude vyhovovat. Ideální je hrát každý den chvíli, základní pravidlo zní, že lepší každý den deset minut, než jednou týdně dvě hodiny - hlavně než prsty zatvrdnou. Vybrat si pár základních akordů z písničky, která se ti líbí a s těmi si hrát, přehmatávat, střídat je... pak si nějaký přidat a zase si jen tak brnkat... ;) Docela se mi osvědčilo si večer při televizi jen tak mačkat struny i bez hraní (už muselo být ticho), zase prostě aby si prsty zvykly (mám hodně jemné ruce, ale do týdne bez problémů). Vyber si písničku, která se ti líbí, i o třech akordech se jich na netu najde dost (a na dva se hraje hafo lidovek pro děti :)) a prostě s ní začni, napřed pomaleji, postupně se to vypiluje. Zaveď si na to vlastní sešit, ať věčně nedohledáváš. A to je vše, pak už jenom vydržet těch pár týdnů, než to začne být k poslouchání ;)

Mimochodem, učitelů na kytaru je docela dost - pouvažuj, jestli by nestálo za to vzít si třeba tři čtyři lekce pro začátek, aby tě to nakoplo, rozdíl v pokroku je veliký a nebyla by to taková darda, jako platit celý rok. :)

buss
hodnocení

0x

Je literatura a pak je i kopa webůůů i na youtube, jen se dát do vyhledávání . Nevyhýbal bych se nějakému kurzu, tady byl např. v centru čehosi pro děti a mládež a klidně va svém věku jsem tam šel. Např. http://www.hujjer.wz.cz/index.php

olaf71*
hodnocení

0x

můžu Tě naučit hrát metal, power chords jsou jednodušší, zpívat k tomu není třeba a je to nářez;)

hop®
hodnocení

0x

Čauky, přemýšlel jsem raději o vnitřní poště, abych nebyl případně nařčen z "nekalých" úmyslů! :)

Naučit se hrát nějak rozumně na kytaru není těžké, má to však spoustu nějakých "ale". Pokud budeš úplný samouk, naučíš se hrát třeba podle CéDéčka, naučíš se pár základních akordů a sama pro své potěšení si zahraješ. Klidně zahraješ i mezi partou kamarádů. kteří se budou snažit Tě podpořit zpěvem.

ALE: nebudeš umět teorii, takže kdy bude potřeba zahrát písničku od jiného akordu, budeš v pr...

ALE: pokud budeš chtít hrát s někým druhým, bude pro Tebe velký problém udržet stálý rytmus, pakže budeš v pr...

ALE: pokud nebudeš mít stejný hlasový rozsah jako původní interpret tak tu písničku nezazpíváš a v jiných akordech ji nezahraješ, takže jsi v pr...

Celkově tedy vzato: je velmi dobré mít nějakého učitele, který bude Tvoji snahu trošku korigovat, který Tě bude nutit k pár nepříjemným věcem, jako je třeba počítání akordů - je to vlastně troška matematiky, ale do budoucna budeš pak "very happy". A Taky s Tebou bude hrát a bude držet "furt a furt ten samej rytmus", aby ses naučila nezpomalovat (třeba když zrovna nestíháš hledat akord) a nezrychlovat.

Na závěr: mohl bych Ti zcela nezištně dát pár hudebních lekcí, ale jsem z Prahy a nemám moc času nazbyt, takže nějaká trvalejší spolupráce už by nebyla tak nezištná... Pár lidiček jsem už na něco trošku naučil, hlavně základy, dneska většina z nich hraje lépe než já...

Netuším kolik Ti je let, proto Ti tykám, myslím že jsi mladá slečna a podle toho píšu svoji odpověď. *slunce*

P.S.: poradte_hop@volny.cz nebo ICQ (QIP) 55468060 ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]