Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacené faktury - ústní dohoda

Od: ivcan odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěla bych Vás moc požádat o radu. V minulém roce jsem 3 měsíce pracovala na živnosťák pro jednu známou. Měsíc říjen mi zaplatila a pak odjela na dovolenou na 6 týdnů. Vrátila se na konci roku a do dnešního dne mi nezaplatila faktury za měsíc listopad a prosinec. Neměly jsme zatím uzavřenou smlouvu, já jsem nastoupila od ledna na rizikové těhotenství, ona mi řekla, že není s prací spokojena na 100% a že se dohodneme na o něco nižší částce. Byla jsem ochotná to akceptovat, ale nyní mi už nebere telefon, nereaguje na maily, smsky, skype a přitom jsem pro ní pracovala - zřídila mi e-mail, vizitky, mám od ní nějakou mailovou poštu, kde je hrubé zadání, že mám pro ní sehnat schůzky a šířit jméno její firmy, ale jinak nic (vše ostatní bylo ústně). Nevím, jak jí donutit, ještě před týdnem reagovala, že na to neměla čas, ale nyní již vůbec. Mám nějakou šanci, pokud bych to chtěla řešit jinou cestou (nevím, jak jinak než soudně), blíží se vyúčtování a co tam finančnímu úřadu mám napsat jako výdělek? Moc děkuji za pomoc.

Ivana N.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

8976*
hodnocení

2x

oslovte ji doporučeným dopisem vyjmenujte faktury a upoměňte ji o zaplacení - s termínem nejlépe do 3 dnů, napište ji že se obrátíte na FÚ a podáte žalobu na vydání PR / hned po těch 3 dnech pokud nezaplatí - ať ví že to myslíte vážně/ na dlužnou částku, pokud nebude reagovat navštivte FÚ, podejte žalobu na vydání PR - pokud se odvolá budete dokazovat že jste práci provedla / zákazníci, kontakty, uskutečněné schůzky atd.../ hezký den. Osobně bych ještě oslovil ŽÚ a podal na ni stížnost .

ivcan
hodnocení

Ještě jedna drobnost - pokud dopis nepřijme? Je to asi předčasné, ale předpokládám, že to nebude tak jednoduché. Moc děkuji za všechny rady.

8976*

rovnou žalobu na vydání PR - soudní poplatek 4% z žalované částky...pokud pak zaplatí a dohodnete se na zaplacení, dá se stáhnout a poplatek soud vrátí...hezký den

dusatka*
hodnocení

0x

Co se týče daňového přiznání, pokud vedete daňovou evidenci, dáte si za rok 2008 dlužnou částku do pohledávek, v příjmech ji budete mít, až když bude skutečně zaplacena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]