Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlení a příspěvek

Od: enie1* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,prosím někoho o radu.Rozvádím se,našla jsem si pronájem,mám nájemní smlouvu,i trvalé bydliště v bytě.Jenže mi pan makléř zapomněl zdělit že v bytě je stále trvale přihlášen majitel a to je problém který mě děsí,budu mít nárok na příspěvek na bydlení?Bojím se aby semnou neposuzovali chlapa kterého jsem v životě neviděla,nebo stačilo by kdyby mi makléř od toho pána sehnal čestné prohlášení že žije v praze a ne tady?Jelikož již jsem dala kauce plus nájem nevím co nyní dělat.Děkuji moc všem

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzee*
hodnocení

2x

Dobrý den,

bude stačit čestné prohlášení toho pána, že v bytě nebydlí. Když jsme bydleli s manželem v pronájmu, měl stále trvalý pobyt u matky. Ta žádala o příspěvek na bydlení a stačilo ji na úřad jen četné prohlášení že její syn tam nežije a že bydlí sama.

enie1*
hodnocení

Děkuji za aspoń nějakou odpověď,ale já mám pocit že od 1.1.2009 je vše jinak.Je to hrozné co vše ty úřady chtějí,nikdo si neuvědomuje že je to stát kdo z nás dělá dlužníky atd...s těmi jejich zákony to je hrozné.Nikoho nezajímá že mám dvě malé děti atd.No snad je to jak píšete dnes jde můj advokát na sociálku tak po šesté večer uvidím nyní se jen modlím aby tomu tak bylo.

lidka*
hodnocení

2x

Trvalý pobyt je pouze evidenční záležitost. Přesto bych trvala na tom, aby si majitel bytu přehlásil trvalý pobyt tam, kde se fakticky zdržuje. To bylo docela výrazné pochybení pana makléře, že Vás na tuto skutečnost před podpisem nájemní smlouvy a složením kauce neupozornil. Předpisy se mohou změnit raz dva a budete mít zbytečné problémy. Navíc se zde mnohokrát probírá i nebezpečí exekucí na osoby, které se na trvalém pobytu nezdržují. Příspěvky na bydlení nejsou zrovna nízké a tak se nemůžete divit, že poskytovatel příspěvku chce mít záruku, že v bytě bydlíte pouze se svými dětmi. Ať Váš advokát trochu přitlačí na pana makléře, který za Váš pronájem jistě dostal slušnou provizi, i když Vám neposkytnul úplné informace. *stop*

enie1*
hodnocení

No pan makléř dostal provizi 5900,- což je jedna výše nájmu.Já to sním dnes ještě budu projednávat...faktem je že makléž má k bytu a všemu kolem něj plnou moc tak jsem zvědavá jestli mi aspon vrátí ty peníze když už nic jiného.I tak VŠEM DĚKUJI

evka64*
hodnocení

1x

Jsem taky rozvedená a bydlím v družstevním bytě se svým 15.letým synem.Ted od ledna jsem nezaměstnaná-poprvé v životě,je mí 45let.Naivně jsem si myslela,že bych požádala o příspěvek na bydlení a vrácení přídavku na dítě,ted,když jsem vtak složité situaci ,ale to jsem se hrozně spletla!Nedostanu nic,Protože se ted posuzuje minulý rok,to jsem ještě práci měla a samozřejmě vydělávala.Ted,když potřebuji od státu pomoc,mám smulu,Protože jsem měla víc než je životní minimum!Kde se stala chyba?

lm®

Víte kde se stala chyba? V politice!Sami si marodí půl roku za plný plat .A jaký plat!A Vy?Budete přecházet chřipky o stošest,protože jinak půjdete pod most a hladová.Se sociálními dávkami je to podobné.Na ty mají nárok jen cikáni,ti si totiž do kolonky "příjmy" napíšoui vždy: 0!

Sice jsem Vám nepomohla,byť bych ráda,ale sama také nic neberu,jen skřípu zuby a tiše nadávám.

evka64*
hodnocení

0x

Já jsem to nechtěla říct na plnou pusu.Když člověk pracuje a stará se,aby něco měl,tak je to asi špatně:(Není jak těm co v životě nic nedělali a berou sociální dávky jen to fičí že*cteni* Mě dokonce jako samoživitelce sebrali i přídavek na dítě,tak kdo už ho dostává,to by mě fakt zajímalo!Klukovi je 15jde na školu,práce žádná,no to jsou vyhlídky*cert*Až seženu práci a budu vydělávat,tak si přece nebudu žádat o soc. příspěvek,když se to bere rok zpětně né?

lidka*

Evko, nebyla by šance alespoň na jednorázovou dávku, nenechte se odbýt, ptejte se. Nebyla by také šance zvýšit výživné po dobu, než seženete práci? Zkuste se zeptat na Úřadu práce na nějakou vhodnou rekvalifikaci, potom byste měla i větší šanci najít nové zaměstnání a navíc tuším, že je i výhodnější podpora. Držím Vám pěsti, ať se to co nejdřív zlepší!*mala*

evka64*
hodnocení

0x

Ahoj Lidko,jako bys neveděla,jak to v našem státě chodí *zed*Na nic nárok nemáš.V tom jsou zběhlí naši tmavší spoluobčané*tuc* jak vymámit ze sociálky peníze.Životní minimum máme a víc nikoho nezajímáš*cert*

lidka*

Věřím tomu, že to není moc důstojné, lítat po úřadech a s prominutím "škemrat"o pomoc. Souhlasím s tím, že určitá skupina našich občanů, ač třeba se zvláštní školou, jsou v tomto směru řádně proštudovaní. Ale nechci soudit všechny, protože jich pár znám a nemohla abych říct ani jedno špatné slovo. Objevila jsem jednu příručku, kde se pokus zjistit, zda opravdu není cesta, jak přechodně vyřešit tuto nepříznivou finanční situaci. Moc bych Ti to Evko přála. *cteni*

poradte.cz/...>http://www.obcanskeporadny.cz/ poradte.cz/...

doplněno 08.02.09 15:39:

Navíc to může třeba i jiným pomoci, kteří na tom nejsou momentálně moc dobře a je tam i spousta dalších potřebných informací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]