Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autorské právo - použili moji práci

Od: gior* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

V listopadu minulého roku jsem hledal přivýdělek. Protože umím pracovat s grafickými programy a dělat webové stránky, ozval jsem se grafickému studiu, kde hledali ke spolupráci někoho s těmito schopnostmi. Zadali mi zkušební práci. Měl jsem za úkol vytvořit logo, graf. návrh webu, vizitek a hlavičkového papíru. Všechno jsem vypracoval a i se zdrojovými soubory odevzdal. Od té doby mě už nikdo nekontaktoval a na e-maily neodpovídají. Mé návrhy přitom použili.

Zajímalo by mě, zda se jedná o porušení autorského práva a jestli je to nějak vymahatelné.

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

3x

Právně to vymahatelné je. Otázkou je, zda se vyplatí soudní tahanice.Po vlastní podobné zkušenosti doporučuji vkládat vlastní Copiright, náhledy odevzdat ve snížené kvalitě a práci si zálohovat.

cacab*

Ano to se tak dělá , je to prostá ochrana ale účinná.

PS. Copyright s tvrdým;)

slonbonjohn*

No, trochu jsem se uklepl*hi*

šlo o kreativní nápad, takže copyright nepomůže, obšlehnout myšlenku a provést to vlastními silami není tak těžké. Ale určitě bych je kontaktoval telefonem - to určitě zvednou, email zahodí bez povšimnutí. Pokud to není daleko, tak osobní návštěva a pořádně to nafouknout. Hajzlíky!

nb, zkuste kontaktoval tu firmu pro kterou byl návrh určen, mohou mít námitku na solidnost dané firmy a alespoň jim zatopíte. Především pokud můžete dokázat, že je to vaše práce - původní návrhy apd, ne jen finální práci.

martini*
hodnocení

2x

Pokud jste s nima neměl pracovní ani jinou smlouvu, z které by plynulo, že na výsledek vaší práce mají práva, jste vy autorem a můžete se od nich domáhat přinejmenším autorské odměny. Je to dost složitá oblast a pro případné tahanice doporučuji advokáta

gior*
hodnocení

Děkuji za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]