Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
V listopadu minulého roku jsem hledal přivýdělek. Protože umím pracovat s grafickými programy a dělat webové stránky, ozval jsem se grafickému studiu, kde hledali ke spolupráci někoho s těmito schopnostmi. Zadali mi zkušební práci. Měl jsem za úkol vytvořit logo, graf. návrh webu, vizitek a hlavičkového papíru. Všechno jsem vypracoval a i se zdrojovými soubory odevzdal. Od té doby mě už nikdo nekontaktoval a na e-maily neodpovídají. Mé návrhy přitom použili.
Zajímalo by mě, zda se jedná o porušení autorského práva a jestli je to nějak vymahatelné.
Děkuji.
Právně to vymahatelné je. Otázkou je, zda se vyplatí soudní tahanice.Po vlastní podobné zkušenosti doporučuji vkládat vlastní Copiright, náhledy odevzdat ve snížené kvalitě a práci si zálohovat.
šlo o kreativní nápad, takže copyright nepomůže, obšlehnout myšlenku a provést to vlastními silami není tak těžké. Ale určitě bych je kontaktoval telefonem - to určitě zvednou, email zahodí bez povšimnutí. Pokud to není daleko, tak osobní návštěva a pořádně to nafouknout. Hajzlíky!
nb, zkuste kontaktoval tu firmu pro kterou byl návrh určen, mohou mít námitku na solidnost dané firmy a alespoň jim zatopíte. Především pokud můžete dokázat, že je to vaše práce - původní návrhy apd, ne jen finální práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.