Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mohli by jste mi prosim doporucit nejaky dobry muzikal? (ackoliv jsem bud v neobraze, nebo mam pocit, ze ceskych muzikalu moc neni).
Znam a mam naposlouchany muzikal Dracula, tak neco v tom stylu nebo kvalite )
Díky
Zdravím,
Liduš má úplnou pravdu. Jestli si chcete v dnešní době užít opravdu kvalitní muzikál, který není jen sbírkou známých osobností a zpěváků, vyražte do Brna. Městské divadlo Brno umí podle mého názoru muzikály nejlépe v naší republice. Já jsem v tomto divadle byla na Čarodějkách z Eastwicku (výborný zážitek, kouzla, jako létání čarodějek a zvracení pecek, herci zvládli jak činoherní složku tak zpěv, jsou tam většinou alternace, jestli známe film, nebudete zklamán). Dále jsem vyděla Hello, Dolly!. Z tohoto muzikálu jsem měla trochu obavy, že bude staromódní, ale opak byl pravdu, skvělá hudba a hlavně Dolly v podání Aleny Antalové. Pak jsem zhlédla muzikál Chicago, který byl také skvělý, ale doporučuji pustit si film Chicago s panem Gerem, až po muzikálu, abyste nebyl zklamán.
Zkrátka se vyplatí na kvalitní muzikál do Brna zajet. Ceny vstupenek na muzikál jsou tyto: 580 Kč (I. pořadí - 1 až 10. řada) a 520 Kč zadní řady. Pokud jste student, starobní důchodce, invalidní důchodce nebo držitel průkazu ZTP máte to za polovinu.
Jinak stránky tohoto divadla jsou zde http://www.mdb.cz/, lze si rezervovat místo online zde mdb.cz/... V říjnu doporučuji jet třeba na Školu základ života (hudební komedie na námět filmu), Krásku a zvíře (jestli máte děti, uděláte jim radost), Bídníky (myslím, že to mají lépe provedeno, než v Praze), Kvítek z horroru (komedie o masožravé rostlině, na kterou se také chystám) nebo na to Chicago. Program mají také na listopad, to už tam najdete lehce.
Takže snad jsem vám pomohla a třeba se tam někdy potkáme.
Anzionko, tvrdíte, že v Brně dělají nejlepší muzikály v republice - to jste navštívila už všechny muzikálové scény? Viděla jste muzikály v Praze, Plzni, Ústí n. Labem, Pardubicích, Ostravě atd.?
Otázka do pranice... českými muzikály myslíte složené a zprodukované v Čechách? Nebo muzikály všeobecně, které se v Čechách hrají?
Pokud to první, tak zkuste Barona Prášila, Kleopatru, Jacka Rozparovače, Adéla ještě nevečeřela, Johanku z Arcu, Noc na Karlštejně, ad... Já osobně viděla Draculu, Hrabě Monte Christo, Tři Mušketýři, Limonádový Joe.
Z těch dalších pak třeba Jesus Chris Superstar, Producenti, Carmen. Viděla jsem všechny a všechny se mi líbily!
Myslela jsem všeobecně v ČR, jak napsané, tak hrané. Možná se někomu ty pražské muzikály líbí, neberu mu to. Ale mně prostě připadají pražské muzikály moc komerční, v televizích na ně vidím až moc reklam. Viděla jsem z vámi jmenovaných Carmen a připadalo mi, že kdyby tam Lucie Bílá nebyla, tak by na ten muzikál nikdo nešel. To v Brně mají alternace a vždy plné hlediště. To samé je u poloviny muzikálů, které jste jmenovala. Příjde mi, že diváci chodí spíše na známé tváře, než na děj muzikálu. Ale jak říkám, je to můj názor a někdo může mít úplně jiný. Chtělo by to, abyste někdy zajela do Brna a posoudila na vlastní oči, jestli v MdB dělají kvalitnější muzikály. Zdravím.
Navíc cituji s www.hdk.cz: Na tituly Carmen, Jesus Christ Superstar, Vražda za oponou a Včera Tě zabiju! nelze (vyjma na ZTP a ZTP/P) uplatňovat žádné slevy! Zdá se mi trochu moc zaplatit za 1-10. řadu 690,- a nemít žádnou studentskou či seniorskou slevu. Ale to jen tak na okraj. Sedadla od 16. řady stojí ještě pořád více, než v MdB. Tam dáte třeba za 2. řadu na muzikál Čarodějky z Eastwicku 290,- jako student a normálně 580,-.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.