Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak se řeší situace, kdy si objednáte zboží z internetu (máte nárok ho x dní bez udání důvodu vrátit) na splátky a zjistíte, že to není to pravé ořechové a tak ho vracíte. Máte uzavřenou úvěrovou smlouvu, zaplacenou minimálně jednu splátku... kdo vám vrátí peníze? kolik? kdo zruší úvěrovou smlouvu? zaniká automaticky? Děkuji za osvětu, David.
1, spotrebitele.info
=pravni poradna.
2, pokud zbozi nesplnuje pozadavky slibene smlouvou, smlouva samotna je neplatna a prijemce penez by je mel vratit. opakuji: spotrebitele.info
3, pokud je zbozi znackove a poruchove, najdete seznam znackovych servisu, kde ho museji vzit v ramci zaruky, pokud bylo koupene v ramci EU , viz spotrebitele.info
4, pripadne vam poradi zdarma na nektere pravnicke fakulte ochotni studenti v ramci sveho studia, pohodi zvedavou otazku panu profesorovi, a pod.
5, taky nektera ministerstva a urady maji sve poradny. Obvykle zdarma ci za symbolicky poplatek.
Ano, děkuji za tipy, reklamační proces mi je jasný, ale pokud chci odstoupit od smlouvy proto, že zboží nenaplňuje moje očekávání, ačkoli nemá zjevné vady? prostě zjistím, že se mi "nehodí"? tak co pak s ním - jak se vrací peníze apod, když je zboží na splátky...
Nebyl bych si tím tak jistý že je to jednoduché, potože pokud to nakupuješ na splátky tak to není vztah jen mezi tebou a prodejcem, ale je tam ještě splátková společnost.
Takže i když ty vrátíš zboží, tak se ještě musí dohodnou prodejce se splátkovou společností. Dokud se nedohodnou a neukončí splátkovou smouvu tak ty podle mě musíš dál platit splátky. Po ukončení by ti je měli vrátit, ale nespíš si z toho vezmou nějaké penále za zrušení smlouvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.