Nejste přihlášen/a.
Kdyby mi tady někdo chyběl, tak dopište.
doplněno 05.09.11 18:55:Omlouvám se, ale nešla mi vložit anketa, tak napište.
No, nikdo jste mě nepotěšil, tak ani já Vás nepotěším. Nejsem nějaký fanda hlučných skupin.Ale rád si poslechnu Anglickou skupinu Tears For Fears, nebo americkou-Linkin Park. Ale protože toho blázince mám po celý den dost, tak nejraději si lehnu do postele a poslouchám operní zpěv Andrea Bocelliho a jeho Time To Say Goodbye.Nebo ještě nejraději Giusseppe Verdiho a jeho skladbu Nabucco. Také mám rád Mozarta- Malá noční hudba nebo serenádu Gram Partita. Ale dokážu poslouchat i folklorní hudbu.Nemám žádného vyhraněného zpěváka, nebo skupinu.Jen ty operní skladatelé.
Hmm... je to asik trochu zvláštní, ale ani jakožto bývalý profi kytarista jsem kapely nikdy moc neposlouchal a neposlouchám. A když už, tak jen konkrétní pasáže (víceméně sóla), žádná hudba "na pozadí". A jsou to např. Joe Satriani, Steve Vai, Steve Morse, Gary Moore, Yngwie Malmsteen apod. Znalým asi doklaplo, že nic s chrochtáním mě neoslovuje
Nemam to vyhranene
Zpevak: Sting, Mike Oldfield, Vlasta Redl, Ivo Jahelka, Eros Ramazzotti, Jarek Nohavica...
Zpevacka: Enya, Annie Lenox, Anna K, Sandra, Shakira, Katy Perry, Marie Rottrová...
Skupina: Blackmores Night, Lordi, Nightwish, ABBA, Aqua, Alphaville, Eurythmics, Roxette,TEAM, Ine Kafe, Nickelback, Scooter, E-rotic, Simple Plan, Chinaski, Škwor, Dimitri, Sabaton, Mňága a Žďorp...
...a mraky dalsich:D:D
skupina: Quin, Nazaret, Kabáti, Xindl X, Elán, Fleret, Alexandrovci (klidně se smějte).
zpěvák: Karel Gott, Michal Tučný, Petr Muk, Dan Landa, Palo Habera, Jarek Nohavica, Alechandro Sanč, regge zpěvák Izrael ( to poslouchám dík Šebsovi a děsně mě to uklidňuje).
zpěvačka: Lucie Bílá, Lucie Vondráčková, Aneta Langerová, Věra Martinová, Seline Dione, Avril Lavin, Shakira.
vážná hudba¨: Vivaldi-Čtvero ročních období, Pláč židů z Nabuca, Smetana- Má vlast, Mozart- Malá noční hudba.
Příležitostně vše co se hraje v rádiu, rovněž tedy Eva a Vašek, Moravanka-Moravěnka, Jožka Černý, Nedvědi-ty mám nejraděj s kytarou.
Mám ráda folk a country, nejraději ale v češtině. Nejde totiž jen o líbivou hudbu, ale i text umocní prožitek z písně, tak nerada poslouchám písně zahraniční. Mám ráda Míšu Tučného, Zelenáče, Fešáky, Grošáky, pak Wabiho Daňka, W. a M. Ryvolu, Žalmana, z žen Věru Martinovou. A snad nejraději Nedvědy, ty jejich písničky dokáží pohladit duši. Krásně hrají také Spirituál kvintet a stříbrný hlásek Aničky Tichotové nemá chybu. A Jožka Černý i Jarmila Šuláková také umějí pěkně vzít za srdce, smějte se mi klidně, ale nejdřív si poslechněte třeba "Když jsem šel z Hradišťa z požehnání..." A nesmím zapomenout ani na Waldu Matušku.
Z té angličtiny mám jednu vyjímku: když zpívá Míša Tučný s Ankou Chřestýšem. Jejich písnička "Dám sbohem řekám" - sloku Michal v češtině, sloku Anka v angličtině - no to je prostě nádhera.
Ráda si taky poslechnu Pavla Dobeše, či Ivo Jahelku, ale to už je zase něco trochu jiného. Tak ať vám písničky přinášejí hodně radosti.Jaga.
Jsem další, komu se budete smát. Eva a Vašek -Bílá orchidej, Cappucino -tuto mi dědoušek hrál a zpíval na heligonku, když jsem se nějak na něj vadila a abych se udobřila. Pepíčka Zímu, Karla Gotta, Jarmilku Šulákovou.A když jsem měla šedesátiny, tak jsem dostala zájezd do Říma. S dědouškem jsme navštívili Římské koloseum a večer tam byl koncert a mužský sbor tam zpíval "Už z hor zní zvon", něco nádherného a nezapomenutelného. A potom celá rodina Verdiho, Mozarta, Bocelliho a já ještě naši operní pěvkyni Dagmar Peckovou a Štefana Margitu.
Začínal jsem tím, čím v naší době asi všichni - mtv. To bylo ještě v době před Backstreet Boys a Spice Girls, kdy šly věci jako East17, Dj Bobo. Brzy mi to ale přestalo vyhovovat, začal jsem poslouchat trochu rock a trochu elektronickou hudbu a v obou směrech postupně tvrdší a drsnější věci.
Dnes to je tedy většinou (tak 3/4?) elektronická a taneční hudba, od trance a progressive (Tiësto, Paul van Dyk, BT, Daft Punk, Mr.Sam) přes happy a UK hardcore (Darren Styles, Hixxy, Gammer, Breeze, Scott Brown) a nejrůznější mixy (di.fm, Samination, Bluecore, Jimo, Ravine, JohnB) až po psy (Infected Mushroom), hardstyle (Headhunterz) a freeform (S3RL, Sc@r).
Rock, metal a podobně, no, jen určité vybrané skupiny, jako Iron Maiden, Stratovarius, Guano Apes, Marilyn Manson, Queensrÿche (jejich Operation Mindcrime považuju za bezkonkurenčně nejlepší album vůbec), Within Temptation, Avenged Sevenfold, Cradle of Filth, Machinae Supremacy, Amatory .. z našich asi jen Landu.
No a občas taky klasiku (v podstatě libovolnou, častěji Mozart nebo Wagner) a někdy i Eminema nebo Cypress Hill (jiný rap ne, jen tohle).
Osobně taky neposlouchám mainstreamovou hudbu. Je teda pravda, že mě docela zaujala Lady Gaga, ale to spíše kvůli jejím kostýmům a jejímu mejkapu.
Jinak Já asi poslouchám všechno, ale nesnáším tu černošskou muziku, jako je hip hop, jazz, reggae a jim podobným. Jedna spolužačka to nazývala "Black music" tak asi tak )
Taky používám Last.fm (i když prémium účet nemám) a dle jeho vyhledávání skupin se mi nejvíce líbí hudba pod štítkem "industrial" metal, nebo nějaký elektro.
takže když jdu s mp4kou po ulici a potkám známýho a ptá se mě, co poslouchám, tak i kdybych řekla název, tak to stejně nikdo nezná ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.