Nejste přihlášen/a.
Hledám jednu píseň/skladbu, kterou zrovna hráli v rozhlase, když vyhlašovali úmrtí jedné osoby. Byla to verze bez zpěvu, jen melodie. Je to známá skladba, ale vůbec si nemohu vzpomenout na název.
Přepsaná melodie. tů-dudů TŮ-dudů TŮDŮDŮ důdu důůů a tak pořád dokola. Vím, že toho není moc, ale snad to pomůže. Je to dost pomalá a smutná píseň
Teda vy jste šprýmaři :D. Ale už jsem mockrát viděla, že někdo napsal "pam pam" melodii a někdo jiný to uhádl. Tohle je pomalá písnička, která je hrána (pravděpodobně) jen na klavír nebo je možné to hrát i na housle atd. Prostě jednoduchý nástroj s jemným zvukem. Žádné žesťové nástroje, bubny atd.
Mám pocit, že originál je zahraniční, ale existuje i česká zpívaná verze (zpívá to nějaká zpěvačka).
To je sice hitovka našeho mládí z oblíbeného seriálu ,,Pohřby sovětských prezidentů´´ ale tazatel/ka píše, že v té písni co hledá, nejsou žestě ani bubny, což o tomto pochodu nepochybně neplatí.
Asi nejblíže byl vol. Prostě podobně jemná melodie, žádný pohřební marš. Přesto se jedná o hodně smutnou píseň. Začíná to skoro neslyšně a pak se stupňuje a ve chvíli, kdy by melodie přešla do opravdy hodně vysokého (až nepříjemného) tónu, tak následuje jen jeden protáhlý tón.
Ale to už asi nenajdu. Hráli to odpoledne a melodie se mi pomalu vytrácí z hlavy. Kdybych aspoň uměla hrát na piano, tak vám to vyťukám :D.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.