Nejste přihlášen/a.
Ahoj přátelé, mám takový námět na odlehčení Tak mě totiž dneska napadlo, že Hollywood nám něco tají, a sice to, o čem by bylo pomyslné pokračování katastrofických filmů. Například :
Den nezávislosti - velká města srovnána se zemí, planeta zatížená váhou gigantických mimozemských lodí, miliardy mrtvých, atomový výbuch nad Severní Amerikou atd.
Armageddon - úplně zničená Paříž, značné škody v místech dopadu meteorického deště, miliony mrtvých, miliardy dolarů na zničení asteroidu...
Den poté - polovina Země prakticky neobyvatelná, polovina lidstva vymřela, národy severní polokoule vymizely nebo se tísní na jižní polokouli.
Takových filmů je celá řada a všechny mají společné šílené škody, ztráty na životech, ztráty vynikajících vědců... Nepřítel se porazí, asteroid se zničí, počasí se uklidní, on a ona si padnou do náruče, americký prezident dojímavě hovoří k národu, zatmívačka, titulky a konec... Ale co s tím dál? Co by bylo s legislativou, ekonomikou, obchodem, vzděláváním, výchovou? Podle mě by takový svět čekala série revolucí, nepokojů a po fázi anarchie by se moc soustředila do rukou několika diktátorů, kteří by nastolili tvrdý režim a to by znamenalo konec i toho zbytku světa, jaký býval předtím. A co si myslíte vy?
Po kazde stmivacce prijde Chuck Norris a uvede vse do pubvodniho stavu. A vsichni zijou spokojene az do smrti. A pokud neumreli, tak zijou spokojene az dodnes.
Ale vždyť existují i postkatastrofické filmy. Všude řádí různé bandy, lidé se shlukují do jakýchsi komunit a každá se snaží přežít. Obvykle využívají nástroje, vozidla, zbraně atd. z doby před katastrofou, postupně ty slabší skupiny podléhají silnějším.
No, podle mne všem časem dojdou ty technické pozůstatky civilizace a lidí nakonec přežije jen velmi málo. Koho někdo zabije a kdo se štěstím nějak přežije, je dost náhoda, lidstvo se vrátí někam do doby před středověkem. Spíš asi ještě před Řím. (V dějepise se neorientuju ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.