Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Katastrofické filmy - a jak to bylo dál?!

Od: claire* odpovědí: 6 změna:

Ahoj přátelé, mám takový námět na odlehčení ;) Tak mě totiž dneska napadlo, že Hollywood nám něco tají, a sice to, o čem by bylo pomyslné pokračování katastrofických filmů. Například :

Den nezávislosti - velká města srovnána se zemí, planeta zatížená váhou gigantických mimozemských lodí, miliardy mrtvých, atomový výbuch nad Severní Amerikou atd.

Armageddon - úplně zničená Paříž, značné škody v místech dopadu meteorického deště, miliony mrtvých, miliardy dolarů na zničení asteroidu...

Den poté - polovina Země prakticky neobyvatelná, polovina lidstva vymřela, národy severní polokoule vymizely nebo se tísní na jižní polokouli.

Takových filmů je celá řada a všechny mají společné šílené škody, ztráty na životech, ztráty vynikajících vědců... Nepřítel se porazí, asteroid se zničí, počasí se uklidní, on a ona si padnou do náruče, americký prezident dojímavě hovoří k národu, zatmívačka, titulky a konec... Ale co s tím dál? Co by bylo s legislativou, ekonomikou, obchodem, vzděláváním, výchovou? Podle mě by takový svět čekala série revolucí, nepokojů a po fázi anarchie by se moc soustředila do rukou několika diktátorů, kteří by nastolili tvrdý režim a to by znamenalo konec i toho zbytku světa, jaký býval předtím. A co si myslíte vy? *ua*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

moc to řešíš! NEŘEŠ TO! :)

claire*
hodnocení

Ale mě to zajímá ;)

hodnocení

0x

Po kazde stmivacce prijde Chuck Norris a uvede vse do pubvodniho stavu. A vsichni zijou spokojene az do smrti. A pokud neumreli, tak zijou spokojene az dodnes.:-P

claire*
hodnocení

*hej*Pravda, zapomněla jsem na Chucka Norrise. A já si říkala, kde se mi vzaly ty modřiny...

tesyk*

Jenom se ještě zvedne DPH, aby bylo z čeho tu obnovu zaplatit.

hm*
hodnocení

0x

Ale vždyť existují i postkatastrofické filmy. Všude řádí různé bandy, lidé se shlukují do jakýchsi komunit a každá se snaží přežít. Obvykle využívají nástroje, vozidla, zbraně atd. z doby před katastrofou, postupně ty slabší skupiny podléhají silnějším.

No, podle mne všem časem dojdou ty technické pozůstatky civilizace a lidí nakonec přežije jen velmi málo. Koho někdo zabije a kdo se štěstím nějak přežije, je dost náhoda, lidstvo se vrátí někam do doby před středověkem. Spíš asi ještě před Řím. (V dějepise se neorientuju :) ).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]