Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o odpověď, zda musím ohlásit zaměstnavateli, že se mi narodil potomek (všechny potřebné papíry k nástupu na mateřskou již zaměstnavatel obdržel v předstihu). Neměla jsem totiž s vedením firmy dobré vztahy, a proto mě znepokojuje, že bych mu měla po porodu ještě zasílat rodný list dítěte (jak jsem se někde dočetla).
Velice děkuji,
Linos.
Zde jsem Vám zkopírovala dvě odpovědi, proč a co předložit zaměstnavateli po narození děcka:
>>Dobrý den, zaměstnanci se 5.11. narodilo dítě. Je svobodný, s matkou dítěte žije ve společné domácnosti, ona je na mateřské. Může si zaměstnanec uplatnit daňové zvýhodnění na dítě? Co k tomu všechno potřebuje? A když se dítě narodilo 5.11., může si zvýhodnění uplatnit i na listopad nebo až na prosinec? Děkuji.
xxxxxxx
>Slevu na dítě může uplatnit už ve mzdě za listopad, chtěla bych po něm kopii rodného listu dítěte, potvrzení zaměstnavatele matky, že ona slevu neuplatňuje (případně čestné prohlášení, pokud je matka OSVČ, nebo bez zaměstnání), je nutné dopsat dítě do prohlášení. Snad by stačilo čestné prohlášení, že mají společnou domácnost (pokud nevyplývá z ofic. dokumentů), Hana
xxxxxxx
Souhlasím s výše uvedeným, ale čestné prohlášení podle mě není potřeba, neboť je už obsaženo v prohlášení poplatníka daně. Doplním, že aby si mohl uplatnit už za listopad, musí doložit do 30 dnů od narození dítěte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.