Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaký film na zamyšlení či komedii

Od: rodeo* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, znáte nějaký hodně zajímavý film, který přinese něco netradičního až inspirativního?... líbí se mi např. Věčný svit neposkvrněné mysli, Amadeus,... případně nějakou hodně dobrou komedii:) (prosím, ne žádnou ameriku typu Pařba ve Vegas, spíše něco jako Na samotě u lesa, Doba ledová a tak:D)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Z první kategorie doporučuji vřele Prokletý ostrov, DiCaprio je prostě vynikající herec, ať si každý říká, co chce. Ze druhé KungFu Panda anebo Up. Vynikající animované počiny, nic tupého, docela i silný příběh (první opravdu komedie, to druhé úsměvné, milé podívání, já měla místy i ten knedlík v krku *hi* , i když je to malovaný :D ).

rodeo*
hodnocení

Jé, na Up jsem byla v kině, teda myslím, nebo že by jsem to viděla jinde?:D teď nevím, ale vím, že mě to docela rozesmívalo, i když na DL u mě už dlouho dobu nic nemá:D no a Pandu jsem také viděla, takže děkuji za rady, ale bohužel... jedině ten Prokletý ostrov, ale ten... ten si nechám na jindy, to vnímám jako hodně velké drama, i když ani nevím, o čem to je 8-O

Já bych vám doporučila film Fontána. Nejlepší film na světě a je v něm opravdu hodně věcí k zamyšlení.

Z komedií - Samotáři :)

doplněno 23.06.11 23:06:

A, rodoe, to jsi ty :D. No, Fontána tě bude bavit, to mi věř :).

doplněno 23.06.11 23:07:

*rodeo... ach jo.. už ani psát neumím :D

naihonn*

Díky za tip, ta Fontána vypadá docela zajímavě.

rodeo*
hodnocení

No jistě, drahá, to jsem zase já:D

Obojí jsem též viděla... :( :D ale je pravda, je velká pravda, že Fontánu nemám v PC! Musím v nejbližší době napravit. Díky, kdybys věděla o dalším filmu, můžeš přispět. Ale žádný scifi, to chci až o víkend:)

:)

Ještě můžu doporučit:

Frída (životopisný film o malířce Frídě Kahlo)

Lola běží o život (několik "teorií" jedné události)

Láska je kurva (Amores perros) (několik příběhů o lidech z různých třídních vrstev a společností)

Valčík s Bašírem (o válce v Libanonu)

Bratříčku, kde jsi? (hudební komedie z USA z 30. let a uprchlících z vězení)

Šumař na střeše (muzikál o Židovské vesnici a jejích obyvatelích na Ukrajině),

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (chlapec se narodí jako stařec a postupně mládne - tento film mě hodně překvapil svou kvalitou)

Kluci nepláčou (podle skutečné události - dívka je transexuálka a snaží se začít nový život jako kluk)

District 9 (dokumentární formou natočený snímek o přistání mimozemšťanů - stačí si místo mimozemšťanů představit třeba černochy a místo Johannesburgu předměstí USA a snímek dostane úplně nový rozměr)

Kult hákového kříže (o návratu skina a rasisty z vězení)

Medvědí bratři (nádherný animák od Disneyho - podobný jako Lví král nebo Bambi)

Mechanický pomeranč (o partě výtržníků a brutálním chování)

Město bohů (podle skutečné události - snímek o životě chudých lidí na předměstí Ria de Janeira)

Město šílenců (s Travoltou a Hoffmanem - muž se dostane do svízelné pozice únosce a kvůli médiům jde vše do háje)

Diktátor (Chaplinův film o Hitlerovi, který je náhodou zaměněn s obyčejným židovským holičem)

Úplné zatmění (životopisný snímek o Verlainovi a Rimbaudovi)

Společnost mrtvých básníků (film o povinnostech a přání)

Chlapec v pruhovaném pyžamu (z 2. světové - Židovský chlapec se spřátelí se synem nacistického generála - hodně drsný film)

Libertin (s Deppem - odehrává se v 17. století)

Půlnoční kovboj (o jednom kovbojovi, který přijel do města se snem)

Rváčův deník (s DiCapriem - o jednom basketbalistovi, který propadl drogám - podle skutečné události)

Taková je Anglie (skvělý film na pochopení rozdílu mezi skiny a nácky)

Tanec v temnotách (o ženě, která ukradla peníze, aby zaplatila operaci pro svého syna a je za to souzena)

Evangelium sv. Matouše (jak říká název)

Goodbye, Lenin! (dcera a syn nemocné matce zapírají rozpad Východního bloku)...

rodeo*
hodnocení

Myslím, že jsem se zde seznámila s úplným šílencem... :D:D

doplněno 23.06.11 23:51:

Tak jsem se zaregistrovala:D jdu ti ohodnotit všechny tvé odpovědi:D

Medvědí bratři, jéééé, u toho jsem tenkrát v tom kině bulela jak želva. Tak drahouši, jde se pomalu hajat, děkuji ti tady za všechny příspěvky, vidím, že tam máš Buttona a Kluci nepláčou, obojí se mi moc líbilo, takže postupně nasleduju celý tvůj seznam:D

naihonn*
hodnocení

0x

Netradičního, tak to je dost subjektivní záležitost. Tak jen napíšu oár filmů, co mě v poslední době opravdu dost zaujaly. No, relativně poslední době. Takže Inception, R.E.D, Up rozhodně taky hodně dobrý, Source Code, Králova řeč, Dálnice 60 zase stojí za to z těch neprostoduchých komedií, na co se chystám v blízké budoucnosti a co má všeobecně dost dobré hodnocení je pak Adjustment Bureau, Paul, Seconds Apart, Super 8 a zase jako něco lehčího Green Lantern a First Class, komiksy já taky můžu.

doplněno 23.06.11 23:10:

Jo, teď mi došlo, film na zamyšlení a zároveň dost netradiční, to je Man from the Earth.

rodeo*
hodnocení

Co máš ty filmy v první várce, tak jsem všechny viděla, většinu v kině, je to dobrý výběr, až na tu Dálnici, ta mi připadala taková nějaká neslaná nemastná.

A ta druhá várka, to vůbec neznám, o tom si počtu.

A Man from the Earth... nechce se mi to vyhledávat, ale jestli je to Pozemšťaň, což by bylo logické, tak to jsem viděla předevčírem:D

georges*
hodnocení

0x

Ctihodný občan, Občan X, Birdy, Křídla slávy, O myších a lidech, Půlnoční expres, Tichá bolest, Zeptej se prachu, Život Davida Galea. Co žere Gilberta Grapea - první a dosud - podle mě - nepřekonaná role di Capria.

ukulele*
hodnocení

0x

Ahoj, zajímavý a inspiratívní? Schindlerův seznam - film číslo jedna, ale to není nic pro misku chipsů u tv. Super oddychovky co jsem viděl v poslení době a mohu vřele doporučit : Trable v ráji - úžasné exteriéry, úžasná hudba mistra Rahmana ( složil hudbu i k Milionáři z chatrče, mimochodem, také vynikající film ) Můž život v ruinách, Rande v Římě, Dobrý ročník - podle námětu génia Petera Maylea, Dopisy pro Julii, Žít po svém, z animáků doporučuji Hortona se skvělým dabingem mistra mistrů Zdeňka Svěráka českého génia a duchovního otce Járy Cimrmana, Cimrmani také nikdy neomrzí tu novou hru České nebe jsem viděl snad 20 X a je úžasná. ani mi nevadily Bobule 1 a 2, dole vzpomínaná Tichá bolest s nezapomenutelným Rudolfem Hrušínským, Bumerang český film z komunistických lágrů, jeden z nejlépe hodnocených českých válečných filmů Atentát, Ležáky 42, Lidice, no myslím, že to je tak na měsíc koukání se na dvd ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]