Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na současnou hudbu

Od: olinka* odpovědí: 16 změna:

Co říkáte na současnou hudbu? Líbí se vám? Omlouvám se za odkaz, ale todle se musí vidět (slyšet:D)

.

Nerozumím tomu a já většinu z těch písní považuju za něco strašného. Líbí se mi pouze 12, 15, 18, a 23. Někdy mám pocit, že se teď vymýšlí věci, které se mohly vymyslet už dávno, ale dřív by se za to styděli:D a zajímalo by mě, jak jste na tom vy. Je nutné asi při odpovědi dodat i Váš věk. Prča je, že mně je 21 a samozřejmě je nás více vrstevníků, kdo tydle šílenosti fakt nechápe. Je to snad tím, že co je nové, tak se automaticky zavrhne, takže kdybych žila v období bacha, queenů, atd., také bych je neměla ráda? To snad ne?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Zdá se mi to všechno na jedno brdo,zpěv,no spíše řev,do toho nějaký ten rep a tuc,tuc,tuc...Bohužel jsem zaměřená na minulé století.Jediný snad je Mika,Coldplay,U2 no a někdy i tu Gagu snesu.
doplněno 12.06.11 19:30: Jo,je mi 29 a vždy jsem brala jen 80 a 60léta a soundtracky
doplněno 12.06.11 19:45: Ještě rockové balady,takovéto brnkání na kytaru,basskytaru.To už je dnes taky málo
olinka*
hodnocení

Ano, to jsme na tom podobně s výběrem, občas jsou světlé výjimky:D ano, i tu Gagu občas, jenže - proč ta ženská se tak proboha obléká? copak je to normální?:D ta ženská by byla muzikální a vše, ale proč to vše okolo?:D je fakt, že Jackson, Madonna a všechny velké hvězdy se taky oblékaly na svou dobu výstředněji, takže to k tomu asi patří a jelikož už přišlo všechno, Gaga musí sázet holt na toto? Co přijde za dvacet let? :D

krkovicka*
Gaga určuje styl mladým,akorát jsem nepochopila,proč se oblékla do masa.No nicméně se zapíše do historie.Jackson mě nikdy nebral,ale u něho se mi naprosto líbili excelentní videoklipy...Jak píše naihon.Vždy chci slyšet originál,pak ty slátaniny.
martinaa*

Proc to porad okolo? To okolo vytvari jeji image, proto ze ta oblibena, nasledovala a zadouci. V riflich a tricku muze clovek zpivat jako panbuh, ale nikdo z nej neomdli. Silne prehani, ale je ikona. Dokonce ma za toto spoustu oceneni.

olinka*
hodnocení

Nojo, právě, ale nepřijde vám trapný, že je někdo oblíbený díky tomu, jak se obléká? Tim jakoby říkala, že bez těch hadrů by nemohla být nic?:D Já tenhle svět asi nechápu:D

martinaa*

Hloupe, hloupe...:D Bez tech hadru by z ni byla jen pulka... treba Lordi, Marylin Manson a jim podobni by mozna zaujali zpevem, ale jejich image dela prave to obleceni a masky:) Jinak by si jich vsimla pulka lidi.

nikl*

Gaga kopiruje Madonu;) Ta take pred 20 lety nosila "vystredni" obleceni, jen aby na sebe opozornila*ee*

doplněno 12.06.11 20:02:

Oprava: ...aby na sebe upozornila

naihonn*
hodnocení

0x

Jako ono už je to docela dlouho, co se začalo brát, že co je hodně taneční a tak, že je in, nejdřív to začalo mršením písniček vytvořením jejich tanečních verzí a dneska už se ten krok přeskočí. Ale tak pořád se najdou i dobrý kousky, ale v téhle hromadě se víc a víc ztratí.

martinaa*
hodnocení

0x

Vyrostla jsem na ABBA, Jackson, Iron Maiden, REM, Savage Garden, Eurythmics, Aqua, Oldfield a podobne:) Posloucham je dodneska, jen jsem pridala Lordi, Sabaton, Tichou Dohodu, Cechomor, Ine Kafe, Nickelback, Mnaga a Zdorp nebo Stracene Raj:) Proste mix, od vseho neco... rap, elektro a techno bytostne nesnasim, zato hardrock jsem si oblibila:)

nikl*
hodnocení

0x

Kdyz ja a moje zena slysime nejakou tuhle hudbu, tak si rikame. No jsme asi uz moc stary;)

hodnocení

0x

Je třeba si pustit nějaké psychadelic tekno a zjistíte jak je gaga krásná hudba...:D

Ale Bach, Mozart... ty už asi nikdy nikdo nepřekoná...

muzikaan
hodnocení

0x

Studoval jsem hudbu.Mám za sebou konzervatoř a jsem"odkojený" tzv. vážnou hudbou.Nevím jak lidé přijímali ve své době Mozarta či Bacha.Každopádně tehdy neexistovaly takové sdělovací prostředky jako dnes a většina obyčejných lidí slýchávala hudbu jen potulných truvérů a kejklířů či zpěvy v kostele a hudba těchto velikánů k nim dolehla asi nejspíš jen vyjímečně. Jinak mohu zcela bez skrupulí říci,že to o co se pokouší dnešní pop je jen slaboučký odvárek toho,co už dávno napsali Dvořák,Chopin,Bach, atd.atd. Když si například poslechnete skladby W.A.Mozarta zaslechnete tam takové nadčasové akordové a melodické sledy,které lze běžně zaslechnout v aranžmá dnešních skladeb.Pokud si pustíte např. Chopinovi klavírní koncerty je to úplně mimo dnešní popovou realitu. Já popové skladby také poslouchám.Některé jsou velmi dobré,ale stejně pak ,když si poslechnu někoho z klasiků,zjistím,že už to bylo dávno napsané.A lépe. Pro Vás mladé.Poslechněte si třeba od zmiňovaneho Chopina klavírní koncert f moll druhou větu,nebo Mozartovo Requiem,Některé Vivaldiho skladby.Např.zimu ze Čtvero ročních období,velice nádherné skladby má Prokofjev s podmanivou melodií .Pro náročnější,schopné vnitřeně zpracovat rychlé změny harmonie,třeba skvostný Janáček...atd.je toho opravdu hodně.

olinka*
hodnocení

Ano, ze Vašich zmíněných skladeb většinu znám a se současnou hudbou to nelze srovnávat. Proto mi přijde téměř smutné, že je to dnes, v tak vyspělé době, moderní. Jako kdyby to odráželo to, že vlastně hloupneme? To snad ne. Nebo že by tenkrát hudební géniové skládali pro "smetánku", která se tvářila, jak tomu děsně rozumí a přitom věděli prd? Každopádně to, co jste napsal, je pravdivé, ale nové světlo mi do mé otázky nevnáší, já bych totiž ráda věděla, jak se k hudbě stavěl obyčejný lid. Myslím, že ji asi také zavrhovali.

martinaa*

Pro me je dulezite, ze se mi hudba ci konkretni skladba libi:) Prece neprestanu poslouchat pro me pekne veci, protoze se nelibi druhym:)

slonbonjohn*

Ano, souhlas s výběrem, klasiku mám rád, avšak ... srdce mě jihne u těchto verzí :

,

,

eulalie*
hodnocení

0x

I v současné hudbě se dají nají skupiny a písničky, které nejsou až tak hrozné. Já jsem tedy vyrostla na hudbě 80. let, dále se mí líbí bigbeat a rockové skupiny let 60., a ze současných skupin, které nezavrhuji, jsou to: Green Day, Rasmus, Linkin Park. Hezké písničky má např. zpěvačka Lily Allen. Nemusím techno, rap... V každé době se najde nadějný skladatel. Jenže současná doba dbá spíše na efekt, na zjev toho kterého zpěváka či zpěvačky. Někdy stačí mít mužnou hruď či naopak velká ňadra v poloprůsvitné košilence, do toho vyzývavě zahoupat boky a šup, nová hvězda je na obzoru... o zpěv tu dávno možná už ani tak nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]