Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyznat ve výpisu z KN?

Od: majcinka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,poradí mi prosím někdo jak se vyznat v listu vklastnictví ,z Katastr.úřadu podle kterého je potřeba udělat Daň.přiznání? Jsem z toho trochu zmatená. Chápu to,když je napsána parcela,pozemek,výměra,druh pozemku.Ale co znamená Zjednodušená evidence a kde najdu co je to za druh pozemku a co znamená vztah bonitovaných půdně ekologických jednotek a kam to vlastně zařadit pro výpočet daně? děkuji M.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Majcinko.

Podle toho,že teprve poprvé přiznáváš tuto daň,asi jsi pozemek koupila,zdědila,nebo získala darem.Ke každému je potřeba znalecký posudek.Tam najdeš spíše,popis a druh parcely i bonitu půd.To pak přepíšeš do žádosti.Nejlíp bude,když na finančním úřadu požádáš,a oni ti tam s vyplněním pomohou.

JABRAKA

martina30*

Já si zašla přímo na finanční úřad a požádala zda by mi úřednice nepomohla a vše se bez problémů vyplnilo *smich**palec*

lidka*
hodnocení

2x

nahlizenidokn.cuzk.cz/... Majcinko, tady si uložte tuhle dobrou adresu mezi oblíbené. Tak si můžete kontrolovat své nemovitosti a aktuální stav. Je tam i druh pozemku, jestli to je zemědělská půda, zahrada a nebo ostatní plocha. Cenu pozemku Vám řeknou i na obecním úřadě a i jak radí Jabraka, tak pomohou i na FÚ. Pokud se nejedná o velké pozemky (pole, lesy) tak jsou výsledné částky daně desetikorunové. Ale na výpise z KN máte č.parcely, výměru a druh pozemku. Takže jenom zjistit cenu - ta je ve vyhlášce - zkusím to najít a případně doplním. Zrovna se zeptejte na číslo katastr.území, to se do přiznání také vyplňuje. Tak jdu hledat ještě tu vyhlášku, snad uspěju. *klik* Ale rychlejší asi bude zavolat!

doplněno 30.01.09 13:52:

dumfinanci.cz/...

doplněno 30.01.09 14:05:

cds.mfcr.cz/... a zde jsou ty ceny zemědělských pozemků.

Ale jak píše Martina, rychlejší bude zavolat a nebo osobně dojít a požádat o radu. Ale vlastně dneska je poslední den - ale ne, myslím, že to je prodloužené až do 2/2 - tím, že posledního je v sobotu. *placni*

martina30*

*smich*já to podávala k poslednímu březnu a prošlo mi to v pohodě;)

doplněno 30.01.09 14:11:

Dnes není úřední den a po telefonu se stejně nic nevyřeší a jen se protelefonuje majlant.*nevi*

lidka*

Ale vždyť já se tady také zástávám úředníků. Nejsou všichni arogantní a já doufám, že si postupně všichni uvědomí, že nejsou na okrasu, ale jenom a jenom pro lidi. Když začala daň z nemovitostí, to jsem to měla jako domácí úkoly. Ale už to také moc nepamatuji, protože u nás na MěÚ jsme pomáhali zpracovávat nová přiznání a potom celá agenda přešla na FÚ. Hezký víkend!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]