Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení nemocenské - kdo ji proplatí

Od: danilka* odpovědí: 1 změna:

Prosím poraďte,

byla jsem zaměstnána od 1.2.2008 do 30.11.2008 u firmy, která naši společnost převzala, takže na jednom místě cca 3 roky.

Od 8.12.2008 jsem měla pracovní neschopnost, ovšem neschopenky se vrátily z OSSZ zpět s tím, že 7 denní ochranná lhůta skončila dnem 7.12.2008 vč. Proto nemám nárok na nemocenskou. Lékařka mi tvrdila, že ochranná lhůta je 2 měsíce. Prosím poradíte někdo, zda mi bude nemocenská proplacena či nikoliv a KÝM? Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

OChranná lhůta je opravdu od loňského roku už pouze sedmidenní, takže jste nástup na nemocenskou o jeden den prošvihla a nemocenská vám opravdu proplacená nebude. Výjimkou jsou ženy, které ze zaměstnání odchází jako těhotné, u těch je ochranná lhůta půl roku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]