Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dají snížit alimenty?

Od: lysacci odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat.Přítel v roce 2008 platil alimenty na jedno dítě 1500kč a po Novém roce měl soud,jeho bývalá přítelkyně si zvedla alimenty na 2500kč a vyšlo jí to,chtěla jsem se zeptat jestli by se dalo nějak odvolat a zmenšit to zase na těch 1500kč.Jelikož máme spolu ještě jednu dceru a těch 2500 je pro nás dost.Já jsem na MD a přítel má zaměstnání u Ave-komunální služby a jeho plat činí okolo 15000kč/měs.ale jsou tu další platby a nezvládáli bychom to platit kdyby platil 2500kč al

imentů.Dalo by se stím něco dělat?Předem děkuji za odpověd Zdenka Náš eimal je :lysacci@seznam.cz přeji si odpověd poslat na eimal děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

0x

Pokud měl přítel soud až teď po Novém roce, rozhodnutí ještě nenabylo právní moci - je třeba se odvolat, nejlepší bude obrátit se na advokáta nebo aspoň občanskou poradnu (ty jsou bezplatné) www.obcanskeporad/...

bublinaunosu*
hodnocení

0x

Pokud rozhodnutí soudu nenabylo právní moci,odvolat se,odůvodnit vaši situaci...Na takovou mzdu připadá 20procent na alimenty pro jedno dítě...sama nejlíp víte co stojí děti,jste na MD a s 1500 korunami v dnešní době,no,nevím...smiřte se,že váš přítel má ještě jedno dítě, nejenom s vámi...

martini*
hodnocení

0x

A už máte ten rozsudek? Od doby, kdy bude manželovi doručen běží 15denní lhůta k odvolání ke krajskému ( městkému soudu), nedoufala bych však, že to tam vrátí zpět na 1500, soud musel zkoumat jak potřeby dítěte, tak příjmy jeho otce, jeho výdaje i další dítě, není to, že bývalá partnerka si "zvedla alimenty", soud by jí je nepřiznal, pokud by nedospěl k názoru, že se "změnily poměry", tzn. že dítě více potřebuje a vás přítel na to má.

mak*
hodnocení

0x

být vaším přítelem tak si zažádám o snížení to je to jediné co se dá asi dělat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]