Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může exekutor vzít celou výplatu?

Od: poooo odpovědí: 8 změna:

Může mi exekutor vzít z účtu celou výplatu? Nemáme nic a k tomu malé děti, na úřadě nás odbyli. to mám jít přepadnout benzinku? Musíme platit nájem, jídlo atd. A musí mi nechat výplatu životní minimum- jsme dva dospělí a dvě děti-a jenom nájem je 9000,-... Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, pokud máte exekuci na účet, tak prostě exekutor nechá účet zablokovat a cokoli na něj přijde, připadne na exekuci. Teprve když bude mít potřebnou částku pohromadě, tak bance povolí vám s účtem dále nakládat.

Jiná by byla situace, kdyby dal exekuci na mzdu, tam potom při výpočtu musí být dodržená nezabavitelná částka, která vám musí být vyplacená.

8976*
hodnocení

0x

může vám vzít všechno - na zaplacení dluhu, /náklady soud. řízení, úrok, naklady exekutora, soudní náklady/ sebere vám např. vybavení bytu, auto...benzínku nepřepadávat ,lepší je banka , ale mohou Vás chytit...s exekutorem se asi už nedomluvíte snahu jste měli vyvíjet bohužel dříve, zaplatit jiná verze bohužel neexistuje...

bublinaunosu*
hodnocení

0x

Zablokuje účet,ani minimum vám nezbyde.Zrušit nájem,přestěhovat se do menšího,prodat,co se dá,uskrovnit a určit si priority...Benzínku nepřepadej,zeberou vám pak děcka a to snad nechcete.Dluhy splaťte co nejdřív,úroky narůstají,úřady vám moc nepomohou.

zuzankha*
hodnocení

0x

Máte možnost vyhlásit bankrot - to znamená, že Vám bude ponechána částka, na úrovni minima a vy budete minimálně pět let splácet půjčky. Po uplynutí doby pěti let, pokud budete poctivě splácet, Vám bude zbytek dluhů prominut. Zkuste situaci ještě vyřešit, jinak se koukněte sem, tady je o tom napsáno více: penize.cz/... a nebo tady finance.idnes.cz/...

Přeji Vám hodně štěstí, ať se z toho nějak vymotáte.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Pokud Vám na účet nebudou chodit peníze, nemají Vám z něj co vzít. Pak může přijít exekuce na plat, ale z toho Vám už myslím musí něco nechat.

hodnocení

0x

lidi, neblázněte, já jsem si půjčil velké peníze, že to nějak se splácením dopadne. On po mě chce nějaké splátky, já na to kašlu, vždyť musím z něčeho žít. Neměl mě půjčovat,k dyž mu to nechci splatit. A on ještě pošle exekutora na mě. lichvář jeden...

:):):)

8976*

tak s tímdle přístupem to chce přidat ještě 2 leta na tvrdo.

kejki3
hodnocení

0x

Klidně vám může vybrat byt, pokud nebudete mít dohodu o splácení, nebo nebudete splácet. Velice rychle rozvažte, zda si tu částku regulérně nepůjčit od banky, úkony exekutory jsou drahé. Teď si myslíte, že nic nemáte, ale bude to horší a bude to trvat roky. Oddlužení není pro každého, jsou tam podmínky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]