Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název válečného filmu

Od: pepyk93* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
pomohl by mi,prosím,někdo s určením názvu jednoho válečného filmu?
Je to už hodně dlouho co jsem ho viděl v televizi (minimálně 6 let).
Pokusím se napsat,co jsem si zapamatovat a co mi utkvělo v paměti.Je možné,že tam budou nějaké nepřesnosti,to podstatné by ale mělo souhlasit.
Celý děj se odehrával v době druhé světové války (tuším,že někdy mezi roky 1940 a 1944) někde v severní Africe,myslím,že někde v Tunisku či Egyptě.

Vybavuje se mi scéna,kdy americká vojenská jednotka tvořená 5-10 vojáky dostala za úkol zničit jeden německý pancéřovaný vlak.Jednotka se pohybovala po poušti v oblasti,kde se měl daný vlak nacházet.Během několika týdnů se jim podařilo několikrát daný vlak zahlédnout.Pokaždé,když se k němu chtěli přiblížit pomocí jeepů přiblížit,vlak jim pokaždé záhadně zmizel uprostřed pouště.Jednou se jim podařilo narazit na záhadnou skálu v širé poušti.Rozhodli se,že toto místo prozkoumají.Jeden voják zavadil nohou o suché křoví.Najednout se před nimi pomocí nějakého šikovného mechanismu odhrnul pás písku, ,,odskočilo" pár křovisek a před nimi se objevili koleje táhnoucí se až k obzoru.Druhý konec kolejí končil (nebo začínal) až úplně těsně na úpatí té skály.Jiný voják (možná jejich velitel) vzal nůž a vrhnul jím do té skály.Kupodivu se ten nůž neodrazil,ale do té skály se perfektně zabodnul.Poté se pustili do ohledání této záhadné ,,skály".Zjistili,že to není skála,nýbrž velká ocelová vrata pokrytá speciálním kobercem,který téměř dokonale imitoval skálu (barvou,tvarem).Po chvilce se jim tato vrata podařilo otevřít.Najednou se ocitnuli v obřím depu,zbudovaném přímo uvnitř nejaké hory (skály).Všude kolem pobíhali různi technici,mechanici,sem tam prošel kolem nějaký německý voják s puškou.V jedné té části depa spatřili američtí vojáci i jimi dlouho hledaný pancéřovaný vlak,který měli za úkol zničit,v celé své kráse (myslím,že měl takovou modrošedou barvu).Chtěli ho zničit pomocí nějaké výbušniny (nejspíš pomocí dynamitu).Mám za to,že ten vlak chtěl právě zase odjet pryč,a tak se do té doby schovaní američtí vojáci rozhodli rychle jednat.Několik jich nepozovaně proniklo dovnitř vlaku,za účelem připevnění a následného odpálení výbušniny.Od této části filmu si toho už moc nepamatuji.Tuším,že si jich Němci přece jenom nakonec všimnuli.Myslím,že došlo
k přestřelce.Vlak už asi vyjížděl,a ani jedna strana neměla zatím vyhráno.Němci sice řídily vlak,ale uvnitř byli i Američané snažící se tento vlak zničit i přes tuhý německý odpor...
Poté už vůbec děj nevím.Mám za to,že se nakonec Američanům podařilo daný úkol spnit i přes nějaké ty ztráty.Netuším,jak film dále pokračoval nebo jestli po splnění tohoto úkolu film skončil.

Byl bych moc rád,kdyby někdo podle tohoto špatného a stručného popisu tento film poznal.

Předem děkuju za odpověď. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

elda*
hodnocení

0x

Dobrý den,

bohužel název filmu neznám, nicméně pomoci se můžete dohledat na www.csfd.cz. V diskuzi je kolonka "Hledám film", kde Vám určitě poradí. Na této stránce jsou i tabulky a pokud budete mít štěstí, film tak můžete také najít. Hodně stěstí.

pepyk93*
hodnocení

Děkuju za odpověď. :)

Myslíte,že se budu moci poptat,ikdyž neohodnotím 200 filmů? *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]