Ahoj, trápí mě problém se svou kamarádkou. Jsme nejlepší kamarádky uz asi 4 roky, hodně času trávíme spolu, zvykly jsme si na sebe. V květnu si ale našla přítele a od té doby se také věnuje jemu. Ze začátku jsem trpěla úzkostí, žárlila jsem na něho a sobecky jsem kamarádku chtěla mít jen pro sebe. Uzavírala jsem se do sebe. Pak to ale asi na chvíli odeznělo a teď opět prožívám to samé. Nemám nikoho jiného než ji, nevím s kým bych si o tom mohla promluvit. Myslím, že ostatní by nedokázali pochopit, že mě trápí taková blbost, ale já už nevím jak dál. Nenávidím jejího kluka a ona dřív nebo později určitě pochopí proč. Kdykoliv je s ním tak já břečím. Jsem závislá na tom, aby byla se mnou. Jednou jsem se s tím obrátila na anonymní poradnu a tam mi poradili, abych si našla také nějakého přítele, ale nikoho takového jsem nepotkala a ani po tom netoužím. Jak se s tím mám vyrovnat? Poraďte mi prosím. Děkuji Klára H. 18 let
Ahoj Kláro, moc ti tu s tím neporadíme nebo spíš ti neřekneme nic, co by jsi už dávno nevěděla. V poradně ti poradili správně. Pokud to takhle půjde dál, tak nakonec kamarádku úplně ztratíš. Je totiž naprosto normální, že její přítel je pro ni větší prioritou než ty. Nejlepší by bylo, kdyby jsi si také našla přítele nebo alespoň více kamarádů či kamarádek, aby jsi mohla trávit svůj čas i s někým jiným a nebyla na své kamarádce tak závislá. Pomohlo by taky, kdyby sis našla nějakého koníčka, kterému by jsi se mohla věnovat bez tvé kamarádky. Obávám se, že jiná cesta ani není. Pokud si nechceš hledat přítele, ať už z jakéhokoliv důvodu, zkus si najít třeba i jen kamarády či kamarádky, k čemuž můžeš využít i seznamka.cz Držím ti palce, ať se ti daří a zůstanete spolu kamarádky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.