Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo neznáte nějaké babské rady ohledně určení pohlaví miminka pro nedočkavou maminu
Jsem ve třetím měs. těhu, a bohužel na uzv není vidět nic .Tak kdyby jste někdo měl nějakou tu svou radičku, šup sem s ní
)
Předem moc děkuju MCh
Tak co milá kolegyně, už to víte? Za nás jsme si musely pěkně počkat a mělo to něco do sebe. Bylo to krásné těšení se. Já byla přesvědčena, že to bude kluk. Také jsem šla do porodnice jenom s jménem kluka. Chtěla jsem zachraňovat rodinu, protože se rodily jenom samé holky. No a samozřejmě byla to čtyřkilová holka. To byl potom fofr vymyslet jméno pro holčičku. Takže hlavně ať jste v pohodě a narodí se zdravé a krásné miminko.
Když jsem čekala druhého syna,moc jsem chtěla holčičku:Sestra měla dva kluky ,já už jednoho,říkala jsem :To nám nemůže bůh udělat - tolik kluků v baráku!-(bydleli jsme tenkrát ještě u našich).Na ultrazvuku jsem se ptala:Co to bude?Ale chci slyšet jen holčička! Oni odpovídali,že teda jo,bude holčička.Až při úplně posledním ultrazvuku (v 8 měsíci) mi pan doktor řekl,že vidí pindíka.To bylo slz,že vytoužená Lucinka nebude.Narychlo se vymýšlelo jméno pro kluka a na štědrý den ten mazlík spatřil světlo světa.Davídek je benjamínek rodiny a věřte ,že i vy budete svoje dítě milovat ať to bude cokoli.No a po letech jsem si splnila přání mít pejska i volat na někoho Luci.Máme maltézí slečnu ,které tak říkáme...takový hapy end.Přeji zdravé miminko.
V dnešní době spíše bych byla ráda ,že se mi narodí zdravé dítě a jedno zda holčička nebo kluk,ale za 2 měsíce z vyšetření to budete mít nejjistější.Slyšela jsem ,že z datumu se to dá určit přesně nebo spíše se do toho dát:D.Držím palce a dvojčata jsou na světě
Marti, s dvojčátkama mě raděj nestrašte ) Už máme nakoupenou výbavičku (kromě kočárku), a tak nějak jsme počítali jen s tím jednim
)
Babské rady jsou nanic! když jsem čeakal syna , tak mi každý právě díky tvaru bříška říkal, že to bude holka a vše se nakoupilo růžové. já jsem od začátku tvrdila, že to bude kluk - mateřská intuice- a ani jsem vůbec nevybírala dívčí jméno - v porodnici jsem vyplnila před porodem pouze jméno pro kluka . Nikdo mi nevěřil a tenkrát na ultrazvuku se doktoři nezabývali zkoumáním pohlaví a nikomu nic neřekli. Vidím to tak, že budete mudet ještě min. měsíc počkat a pak vám to lékař řekně přesněji . Přeji hodně štěstí a zcela určitě se dočkáte zanedlouho odpovědi na vaši otázku.
Spermie nesoucí chromozom XX (ženský) má delší "trvanlivost", ale je pomalejší. Ta nesoucí chromozom XY (mužský) je rychlejší ale nevydrží tak dlouho /tak se na ty naše chlapy nemůžeme zlobit,mají to holt dané, že prd vydrží a jsou rychlejší :D /
To znamená, že došlo li k pohlavnímu styku v den ovulace, je větší pravděpodobnost, že to bude chlapeček. Došlo li k němu před ovulací (den, dva, max. tři) je větší pravděpodobnost že to bude holčička ...
Co se týče ,,babské rady,,u kluka jsem měla stále jen chuť na kyselé.ostré,salámy,uzené,aspiky a různé pikantní pochutiny a u holčičky pak zase jsem trávila hodně času v cukrárně a měla prostě chuť jen a jen na sladké,má dcera je v 5 měsíci a má chuť hlavně na různé sladkosti,tak jsem sama zvědává,jak to vyjde u ní,snad to bude ta vytoužená vnučka Natálka,ahojky*B*
Tak podle mne to bude holkaSamozřejmě to berte s rezervou,vždy je to 50na50 ale mě tahle předpověd vyšla i u mých dětí
nějak podle datumů narození mi to také před pár lety někdo počítal, nikdy jsem nepochopila, jak se to počítá, nicméně mne dotyčný ujistill, že to vyjde a jaké bylo mé překvapení po porodu! Ale hlavní je přece zdraví,ne? Vždy,když mi to někdo řekl tak jsem si říkala, bla bla bla, a proč by to asi nebylo zdraví, ale když mi po odběru plodové vody oznámili, že je pravděpodobné, že bude nutné miminko po porodu s největší pravděpodobností operovat, tak jsem jim musela dát za pravdu. Takže gratulace tazatelce a přeji, aby bylo miminko hlavně zdravé!
Ahojky, vy, co jste tipovaly chlapečka - tak jste uhodly správně )
Už se na něj mooooc těším, Marcela
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.