Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babské rady - holka nebo kluk ?

Od: macach* odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli někdo neznáte nějaké babské rady ohledně určení pohlaví miminka pro nedočkavou maminu :)

Jsem ve třetím měs. těhu, a bohužel na uzv není vidět nic :(.Tak kdyby jste někdo měl nějakou tu svou radičku, šup sem s ní :))

Předem moc děkuju MCh

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

3x

Co se týká toho pohlaví dítěte - zeptejte se svého manžela (partnera, přítele). Podle ročníku narození je to dospělej chlap, tak snad by už mohl vědět, co dělá, ne? :D

lidka*
hodnocení

3x

Tak co milá kolegyně, už to víte? Za nás jsme si musely pěkně počkat a mělo to něco do sebe. Bylo to krásné těšení se. Já byla přesvědčena, že to bude kluk. Také jsem šla do porodnice jenom s jménem kluka. Chtěla jsem zachraňovat rodinu, protože se rodily jenom samé holky. No a samozřejmě byla to čtyřkilová holka. To byl potom fofr vymyslet jméno pro holčičku. Takže hlavně ať jste v pohodě a narodí se zdravé a krásné miminko. *houpy*

lm®

Když jsem čekala druhého syna,moc jsem chtěla holčičku:Sestra měla dva kluky ,já už jednoho,říkala jsem :To nám nemůže bůh udělat - tolik kluků v baráku!-(bydleli jsme tenkrát ještě u našich).Na ultrazvuku jsem se ptala:Co to bude?Ale chci slyšet jen holčička! Oni odpovídali,že teda jo,bude holčička.Až při úplně posledním ultrazvuku (v 8 měsíci) mi pan doktor řekl,že vidí pindíka.To bylo slz,že vytoužená Lucinka nebude.Narychlo se vymýšlelo jméno pro kluka a na štědrý den ten mazlík spatřil světlo světa.Davídek je benjamínek rodiny a věřte ,že i vy budete svoje dítě milovat ať to bude cokoli.No a po letech jsem si splnila přání mít pejska i volat na někoho Luci.Máme maltézí slečnu ,které tak říkáme...takový hapy end.Přeji zdravé miminko.

vouz*
hodnocení

2x

Dobrý den, babské rady jsou babské rady, takže je otázka jak to vychází:)ale slyšela jsem, že když má maminka špičaté bříško měla by to bý holčička a když kulaté, tak chlapeček. Každopádně předpokládám, že ve třetím měsíci máte ještě malinké bříško:)

hodnocení

2x

Jedna babská rada praví, že holčička krade mamince krásu. Mám 2 syny, takže jsem měla kliku :), ale kvůli holčičce bych se ráda trochy "krásy" vzdala...

doplněno 29.01.09 18:40:

myslí se v těhotenství, tak šup k zrcadlu a zkoumat :)

zuzee*
hodnocení

2x

Mě se povedl chlapeček i holčička. UKdyž jsem čekala chlapečka, bylo mi strašně špatně, u holčičky ne. Tomu kulatému nebo špičatému bříšk u bych nevěřila. Spíš jsem to tak nějak vnitřně cítila... A nemýlila jsem se

martina30*
hodnocení

2x

V dnešní době spíše bych byla ráda ,že se mi narodí zdravé dítě a jedno zda holčička nebo kluk,ale za 2 měsíce z vyšetření to budete mít nejjistější.Slyšela jsem ,že z datumu se to dá určit přesně nebo spíše se do toho dát:D.Držím palce a dvojčata jsou na světě*palec*

macach*
hodnocení

Marti, s dvojčátkama mě raděj nestrašte :)) Už máme nakoupenou výbavičku (kromě kočárku), a tak nějak jsme počítali jen s tím jednim :))

jitka2*

Pokud by to byla dvojčata, už by vám to na ultrazvuku řekli, neplašte se.:),K tomu pohlaví ještě dodatek, z plodové vody Vám ho řeknou s 99.9 procentní jistotou.

martina30*

Ta dvojčata byla myšlena obrazně*slunce*

janinapraha*
hodnocení

2x

Babské rady jsou nanic! když jsem čeakal syna , tak mi každý právě díky tvaru bříška říkal, že to bude holka a vše se nakoupilo růžové. já jsem od začátku tvrdila, že to bude kluk - mateřská intuice- a ani jsem vůbec nevybírala dívčí jméno - v porodnici jsem vyplnila před porodem pouze jméno pro kluka . Nikdo mi nevěřil a tenkrát na ultrazvuku se doktoři nezabývali zkoumáním pohlaví a nikomu nic neřekli. Vidím to tak, že budete mudet ještě min. měsíc počkat a pak vám to lékař řekně přesněji . Přeji hodně štěstí a zcela určitě se dočkáte zanedlouho odpovědi na vaši otázku.

jetko*
hodnocení

2x

Spermie nesoucí chromozom XX (ženský) má delší "trvanlivost", ale je pomalejší. Ta nesoucí chromozom XY (mužský) je rychlejší ale nevydrží tak dlouho /tak se na ty naše chlapy nemůžeme zlobit,mají to holt dané, že prd vydrží a jsou rychlejší :D /

To znamená, že došlo li k pohlavnímu styku v den ovulace, je větší pravděpodobnost, že to bude chlapeček. Došlo li k němu před ovulací (den, dva, max. tři) je větší pravděpodobnost že to bude holčička ...

ruze64*
hodnocení

2x

Co se týče ,,babské rady,,u kluka jsem měla stále jen chuť na kyselé.ostré,salámy,uzené,aspiky a různé pikantní pochutiny a u holčičky pak zase jsem trávila hodně času v cukrárně a měla prostě chuť jen a jen na sladké,má dcera je v 5 měsíci a má chuť hlavně na různé sladkosti,tak jsem sama zvědává,jak to vyjde u ní,snad to bude ta vytoužená vnučka Natálka,ahojky*B*

macka80*
29.01.09 12:40
hodnocení

0x
macach*
hodnocení

já 23.1.1981 a on 14.5.1966. Tak doufám, že tam vyjde holčina :))

Děkuji vám zatím mooooc MCh

sasdax*

Gratuluji. Dle mých výpočtů to bude medvídek :)

macka80*

Tak podle mne to bude holka*tanec*Samozřejmě to berte s rezervou,vždy je to 50na50 ale mě tahle předpověd vyšla i u mých dětí

jitka2*

nějak podle datumů narození mi to také před pár lety někdo počítal, nikdy jsem nepochopila, jak se to počítá, nicméně mne dotyčný ujistill, že to vyjde a jaké bylo mé překvapení po porodu! Ale hlavní je přece zdraví,ne? Vždy,když mi to někdo řekl tak jsem si říkala, bla bla bla, a proč by to asi nebylo zdraví, ale když mi po odběru plodové vody oznámili, že je pravděpodobné, že bude nutné miminko po porodu s největší pravděpodobností operovat, tak jsem jim musela dát za pravdu. Takže gratulace tazatelce a přeji, aby bylo miminko hlavně zdravé!

macach*
hodnocení

Jituško, děkuji moc :)

pavulka7

Ahoj.Mohla by jste mi prosím taky vypočítat pohlaví plodu podle datumu?JÁ : 24.5.1981, ON : 20.2.1977 Jsem ve třetím měsíci a taky jsem moc nedočkavá.Děkuji moc Pavlína

macach*
hodnocení

Ahojky,

děkuji za vzkazíky:)

Příští táden v úterý jdu na utzv, tak snad to bude už konečně vidět :))

Mějte se všechny moooc krásně, papa Marcela

macach*
hodnocení

Ahojky, vy, co jste tipovaly chlapečka - tak jste uhodly správně :))

Už se na něj mooooc těším, Marcela

lidka*

Tak Marcelko, ať se Vám dobře vede a užívejte si toho těšení na malého klučinu. No a další bude třeba holčička. Dopřávejte si zatím klidu a spánku do rezervy a dejte potom vědět, ať se můžeme radovat s Vámi! Hezký sluníčkový den! *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]