Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nosím brýle a chtěl bych si pořídit kontaktní čočky. Mám dost dioptrií.. Nevím jestli mám jít k doktorovi který ty čočky dává a u kterého se zařizují...dělá i vyšetření...nebo si mohu zajít do optiky a tam si je zařídit, koupit. Kam mám jít? Před 2 měsíci jsem byl u očního, takže mám napsané kolik mám dioptrií...Děkuji za odpovědii
Dobry vecer.Take nosim cocky a do optiky bych si pro prvni rozhodne nesla.Lekar vam oci zmeri znovu - coz je v poho.Problem je totiz v tom, ze ne kazda cocka - znacka - vam bude vyhovovat.Ja musela vyzkouset troje, nez jsem vlastne bez problemu pres ne videla.Doporucuji urcite navstevu lekare.Take vim, ze mi lekar rikal, ze pri noseni bryli muzou byt dioprie jine nez na cockach.Ja mela na brylych 1 dioptrii a na cockach mam ted 1,5.Lekar mi primo ve sve ordinaci pote cocky vyzkousi a pak i proda.Nosim je na jeden mesic bez vyndani a mam je koupene na pul roku.Po pul roce tam zajdu a koupim si nove - i si necham oci premerit.Take mohou byt u lekare levnejsi nez v optice.
Když pujdu do optiky tak mě pošlou k lékaři a on mi znovu přeměří oči? A s těmi čočkami i spíte když je máte na měsíc bez vyndání? A když se vyndávají na noc tak se víc šetří a vydrží i déle než měsíc?
jajsem nikdy kvuli cockam u optika nebyla a opravdu to nedoporučuji.Pak utratite vice penez nez je treba.Lekar opravdu poradi.Ano spim s nimi a vubec je nevyndavam.Tech druhu je velke mnozstvi.Jsou treba i jednodenni - rano nandat vecer vyndat a vyhodit.Zalezi jaky typ vam bude vyhovovat.Kazda cocka ma svoji trvanlivost a myslim, ze jsou i tydenni - nemyslim, ze by se s nimi nejak setrilo - jen proste nemaji byt v oku porad.Mne vyhovuji ty mesicni.Oravdu je nevyndavam.Mam pro pripad i kapky kdyby treba nekdy drhly, ale zatim jsem je nepouzila.Sam vidite, ze opravdu nevite jake jsou moznosti.lekar vam vse vysvetli a taky vam poradi jaky typ delky trvanlivosti by vam vyhovoval.
Nošení kontaktních čoček není záležitost módy.Určitě nejsou určeny pro každého,každý pacient by ve vlastním zájmu měl lékaře navštívit.A jsem přesvědčen,že jen nezodpovědný optik prodá kontaktní čočky bez lékařského předpisu.Kam se obrátíš,když dojde k poškození oka?Na optika?A kromě toho lze v některých případech čočky hradit i z pojištění.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.