Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!Chtěla bych se zeptat ,kdo mi bude vyplácet mateřskou dovolenou.Do zaměstnání jsem chodila do 28.11.2008.Pak od 1.12.2008 jsem nastoupila na nemocenskou.Mateřskou dovolenou mám od 7.1.2009.Děkuji za odpověď.Daniela P.
0x
Mateřská - peněžitá pomoc v mateřství je stále ještě součástí dávěk nemocenského pojištění, takže to bude stejné jako s nemocenskou.
Od letošního roku vyplácí peněžitou pomoc v mateřství pouze správa sociálního zabezepčení - u nových případů. U starých ještě z loňska dojíždí systém, kdy nemocenské dávky vyplácel buď zaměstnavatel - velká organizace, nebo správa sociálho zabezpečení. Tažke vzhledem k tomu, že paní má nemocenskou z loňska, ale mateřskou bude mít od letoška, tak to nemusí být stejné ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.