Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké je vhodné oblečení do divadla

Od: barbakan* odpovědí: 4 změna:

V prvé řadě bych chtěl všem popřát pevný krok do Nového roku 2009.

Přátelé,chci se zeptat,jaké oblečení je vhodné do Národního divadla(činohra) pro manželé ve věku 54/52 let.Děkuji Vám za každou radu.

Pavel

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
hodnocení

0x

Já volím klasiku, tmavý oblek, světlou košili k barvě obleku, kravatu světlejší v barvě obleku, tmavé společenské boty. Maželka tmavé šaty pod kolena, tamavé společenské boty k barvě šatů. Synové to co mají, tzn. Tmavé obleky a světlé košile.

Jestli to je ale podle bontonu do národního to teda nevím. ;)

martina30*
hodnocení

0x

Určitě oblak,fešná košile a kravata.;),krásná žena ve společenských šatech,kostýmu +dobře zvolené doplnky*palec*

santafreud*
hodnocení

0x
S barvou si hlavu nelámu, spíš na seriosní akci udělám dycky *retro sedmdesátá*, tedy do doby, kdy se tady ještě neprodávala růžová saka, tyrkysové košile, ornamentálně okované límečky a vůbec tahlle komediantská cinkrlátka napodobující společenský oděv.
Chodil jsem (dokud mi nezačlo být malé v ramenou a to následující v pupku) v modrém saku po otci a nikdy nebyl nejmenší problém (to druhé jsem už kupoval a fakt to bylo obtížné), naopak jsem byl (protože jsem se na některých akcích paktoval s organizátory) několikrát použit s tím že *jedinej seš tady slušně oblečenej*.
Člověk se dneska obleče v krámě a vypadá jako vajda, když jde na cikánskej směn, všude samá výšivka, reklamní lísteček, naleštěná mosaz, zdůrazněná linie... nic střízlivého, decentního a uměřeného.
Takže například dnes není problém do společnosti přijít s rolákem pod sakem, nikdo se už nad tím nepozastaví, ale najít doma normální košili, ze které to nevolá *Já jsem za čičet z výprodeje!* je někdys i pro mne potíž... :- )
Takže bych se oblékl bez serepetiček a alternativních nápadů. Bez zdobení, které má dát na odiv, že na to mám si u čongů v tržnici koupit vyšívaný límeček košile. Tak, aby první, čeho si šlověk na mne všimne, byla ideálně moje hlava a tvář a né botky od bosse a sako s lístečkem CK... v tom se liší slušné odívání od moderního, v moderním je navlečen nějaký člověk, společenské obaluje osobnost.
Nevím jak s ponožkama - dycky jsem myslel, že do společnosti bílé, ale prý ne, prý černé... tak jestli tohle někdo víte...?

Ponožky shodné s barvou bot, případně, pokud by byly boty barvy neobvyklé, s barvou kalhot.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]