Nejste přihlášen/a.
dobry den, chci se zeptat, jestli mam narok na podporu v nezamestnanosti, mela jsem smlouvu na dobu urcitou(do 31.1), tenhle prac. pomer bude trvat(6 mesicu...pred tim jsem byla dva mesice evidovana na urade prace, a predtim jsem pracovala 2,5 roku...nemam trvaly pobyt v Cr, pouze prechodny - jsem obcan SR.
Dekuju za odpoved...
Jestli jste ty zmiňované dva měsíce již podporu brala, měl by být ještě (myslím) minimálně nárok na zbytek podpůrčí doby, tedy tři měsíce (ale již menší výše).
no ja jsem prave byla evidovana na urade prace na SK, a tam jsem nic nepobirala, ale ted jse chci jit evidovat na urad tady v Praze
Tak to je docela složité, myslím že bude ale nejlepší vzít všechna potvrzení o zaměstnání i z úřadu práce z doby minulé tak 3-5 let nazpět a zajít na úřad práce příslušný podle místa bydliště - měli by Vám tam poradit a poskytnout to, na co máte nárok. Do evidence je ale nutné se přihlásit do 3 dnů po ztrátě zaměstnání. Pokud by Vám přeci jen podporu nepřiznali, měli by Vás alespoň přijmout do evidence a platit za Vás zdravotní pojištění. Zkuste se třeba ještě podívat na:
portal.mpsv.cz/... - je to sice z Loun, podmínky jsou ale všude stejné. A víc už nenajdu, protože tam zrovna teď dělají údržbu.
doplněno 29.01.09 18:34:Důvod ukončení pracovního poměru by v tomto případě neměl být důležitý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.