Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezamestnanosti - kdo má nárok

Od: paty* odpovědí: 4 změna:

dobry den, chci se zeptat, jestli mam narok na podporu v nezamestnanosti, mela jsem smlouvu na dobu urcitou(do 31.1), tenhle prac. pomer bude trvat(6 mesicu...pred tim jsem byla dva mesice evidovana na urade prace, a predtim jsem pracovala 2,5 roku...nemam trvaly pobyt v Cr, pouze prechodny - jsem obcan SR.

Dekuju za odpoved...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

0x

Jestli jste ty zmiňované dva měsíce již podporu brala, měl by být ještě (myslím) minimálně nárok na zbytek podpůrčí doby, tedy tři měsíce (ale již menší výše).

paty*
hodnocení

no ja jsem prave byla evidovana na urade prace na SK, a tam jsem nic nepobirala, ale ted jse chci jit evidovat na urad tady v Praze

ferda60*

Tak to je docela složité, myslím že bude ale nejlepší vzít všechna potvrzení o zaměstnání i z úřadu práce z doby minulé tak 3-5 let nazpět a zajít na úřad práce příslušný podle místa bydliště - měli by Vám tam poradit a poskytnout to, na co máte nárok. Do evidence je ale nutné se přihlásit do 3 dnů po ztrátě zaměstnání. Pokud by Vám přeci jen podporu nepřiznali, měli by Vás alespoň přijmout do evidence a platit za Vás zdravotní pojištění. Zkuste se třeba ještě podívat na:

portal.mpsv.cz/... - je to sice z Loun, podmínky jsou ale všude stejné. A víc už nenajdu, protože tam zrovna teď dělají údržbu.

doplněno 29.01.09 18:34:

Důvod ukončení pracovního poměru by v tomto případě neměl být důležitý.

paty*

no doufam, ze pochodim dobre, uvidim, aspon to zdravotni kdyby platili...uvidim v pondeli tam jdu ...o)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]