Nejste přihlášen/a.
Mám víc oblíbených filmů, ale mezi favority patří S tebou mě baví svět, Jak dostat tatínky do polepšovny, Jak vytrhnout velrybě stoličku. A z poslední doby se mi líbila nejnovějšší Bondovka Skyfall.
Fontána - Darren Aronofsky, film odehrávající se ve třech rovinách (dobách) - minulost (conquistador Thomas a královna Španělska Isabella), současnost (vědec Tommy a jeho žena Izzy) a budoucnost (osamělý cestovatel vesmírem Tom). Thomase/Tommyho/Toma hraje Hugh Jackman a Isabellu/Izzy Rachel Weisz. Je to film o honbě za nesmrtelností a cestou ke smíření se se smrtí. Opravdu nádherný poetický film. Neznám jiný film, který by se Fontáně přibližoval byť jen stylisticky (přestože se o to některé úspěšně či neúspěšně snažily - např. Pevné pouto nebo Strom života).
Rocky Horror Pict/... - šílený sci-fi muzikál, nesmírně revoluční na svou dobu (v době, kdy se neslušelo v TV ani říct slovo homosexuál, zde je hlavní postavou transvestita, který si buduje umělého člověka-muže pro své potěšení). Přestože je to nápad vskutku šílený, je to film, který by měl každý vidět, neboť je nesmírně kultovní a jedná se o nejdéle reprízovaný film, jaký kdy v kinech byl (promítá se nepřetržitě od roku 1975 až dodnes).
Z českých Pelíšky a Všichni moji blízcí.
Dobrý den, tak The Rocky Horror Picture Show je také můj velice oblíbený film. Je to "ujeté", ale krásně. Dnes už to tak asi nebude působit, ale před lety to byl revoluční počin. Diváci v kinech se dokonce oblékali, jako hrdinové na plátně a některé scény po nich opakovali (např. házení rýže na svatbě). Hudba je skvělá (rocková) a její autor ve filmu hraje "hezkou" figuru sluhy domácího pána. Výborná je také mladičká Susan Sarandon. Pochopit děj filmu je trochu obtížné, ale on není ani tak podstatný - podstatné je to vidět (určitě i vícekrát). Mám zkušenost, že tento film diváky rozdělí - jedni ho hned zavrhnou a druzí jsou nadšeni. Lhostejný nezůstane asi nikdo. Zdravím!
1. Vykoupení z věznice Shawshank
2. Zelená míle
3. Erin Brockovich
4. Notting Hill
5. Purpurová barva
6. Kůže, kterou nosím
7. Pošťák zvoní vždy dvakrát
8. Na dno vášně
9. Škola života
10. Čas zabíjení
Z českých když mám blbou náladu, tak si pouštím Účastníky zájezdu nebo Román pro ženy.
Mám mnoho oblíbených filmů ale z poslední doby mě napadá Diktátor (skvělá parodie na diktátory) a Atlas mraků, náherný film, který sice trvá téměř 3 hodiny ale stojí za to. Podívat se na něj jednou nestačí...
Diktátor taky a ještě i Bruno.-Sacha Baron Cohen je pecka
csfd.cz/... Moon je taky dobrý film a ještě Gandhí , anebo něco pro silné povahy Jdi a dívej se.
a trochu srandy csfd.cz/... , no prostě kde hraje Simon Pegg
Krkovičko, tak v tomhle bysme si (kromě Dračího srdce) rozuměli. Toto jsou pro mě filmy, na které když v TV natrefím v jakékoliv fázi, tak je dokoukám do konce.
doplněno 20.01.13 21:35:Přidám ještě Zelenou míli a Pelíšky nebo S čerty nejsou žerty. A jak psal Minstrel cokoliv od dua Svěrák - Smoljak.
Ale Top je Vesničko má středisková.
Výcuc z mých oblíbených
Hanebný pancharti
Hellboy 1,2
Hobit
Jak vycvičit draka
Ledově ostří
Mrtvá nevěsta Tima Burtona
Na vlásku
Pán prstenů 1,2,3
Paul
Purpurové řeky
Ratatouille
Prokletý ostrov
Sinister
Sirota
Sirotčinec
Tucker&Dale vs. Zlo
Ukradené Vánoce Tima Burtona
Úsvit mrtvých
Vikingové
X - men (všechny díly vč. návazností Wolverine apod)
Zelený sršeň
Zombieland
Zrcadla
doplněno 20.01.13 21:22:Ringo, to se omlouvám, pokud jsem Vás nějak naštvala a podobně. Já ale vidím pod nadpisem napsáno "jaké máte rádi filmy"? Což je zase číslo množné.
A nikoho netrumfuji, jen jsem prostě napsala své oblíbené filmy - protože neumím vybrat jeden jediný. Možná se někomu nějaký zalíbí a mrkne na něj, stejně jako já koukám na tipy ostatních...
Ovšem pokud Vás to tak trápí, klidně můj příspěvek nahlaště jako nesmyslný či tak nějak.
Toto je typický příklad lidské rozpínavosti. To není nic proti konkrétním přispěvovatelům. Tak by to bylo v každé diskuzi. První příspěvek /shodou okolností já/ 1 film... poslední příspěvek přes 28 filmů /nevím kolik dílů je X- mena/.
Lidi se chtějí trumfovat, být lepší... a je to tak dobře. Jde o pokrok. Kdybysme byli bábovky, tak fakt lezeme ještě po stromech.
Přesto ale : Otázka byla v jednotném čísle, čili jeden film. A ten nejoblíbenější by měl být taky jen jeden. Líbit na ulici se mi může každá druhá ženská, ale tu nejhezčí mám doma!
doplněno 20.01.13 21:02:byly bábovky...
Dobrý den, milovníkům hudebních filmů bych ještě doporučil film The Commitments (na ČSFD 81%).
Komediální drama a tom, že založit soulovou kapelu je těžké, ale ještě těžší je udržet ji pohromadě.
Je to vtipné (mírně vulgární) a plné skvělé soulové muziky (ten hlas, který má zpěvák je dar). A jednu z rolí si zde zahrál i Glen Hansard. Zajímavostí je, že tato filmová kapela po natáčení filmu opravdu vznikla a herci-zpěváci měli se svou soulovou hudbou značný úspěch. Zdravím!
Mám ráda všechny české filmy. Od dob Voskovce a Wericha, Plachty, Buriana. Hodně názvů tady zaznělo, opakovala bych se. Velice ráda mám Menšíka, Hrušínského. Medřickou, Jiráskovou a uhrančivého Petra Čepka.
Herecký koncert staré generace je Hubačův film NEZRALÉ MALINY - tam ukazuje své úžasné umění celá stará herecká garda - pan Pešek, Sklenčka, Nedbal, Filipovský, Prokoš, paní Šejbalová. Film mě nutí k slzám, je to asi ten poslední, kde se tyto herecké legendy sešly.
A nikdy mě neurazí film SVĚTÁCI. Mohla bych se na něj dívat 7 x týdně, pořád bych se smála a pořád bych viděla nějaké nové jemné situace, kterých jsem si dosud nevšimla.
V módním salónu před měřením: A PROČ MÁM JÍT PRVNÍ JÁ? PROTOŽE JSI VE STRANĚ!
Ano, i tahle jediná nevinná věta přispívala k našemu velkému veselí v době, kdy se nesmělo říct vůbec nic! Jaga.:D
Rozhodne Starship troopers.
Ten film ma vsechno. Hrdiny, klise v kazdem zaberu, spousta mrtvol, vlastenectvi, americke vlajky, bezvadne emzaky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.