Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mohla bych zastavit svou polovinu nemovitosti, i když není vypořádání SJM? A hlavně jak je to se souhlasem druhé strany,musí dát souhlas? Já už v ní nebydlím a ex mně odmítá vyplatit. Nemám tam už ani trvalé bydliště,to jsem udělala chybu. Mám přesto právo vstoupit do domu,když mu to včas oznámím ,nebo jaká vůbec práva a povinnosti já teď mám? Díky
Ivi, nemáte tam sice trvalý pobyt, ale máte k nemovitosti právo vlastnické. Na vypořádání máte tři roky. Pokud se nedohodnete a to tak vypadá, neváhejte a požádejte včas o soudní vypořádání majetku. I když tam nemáte trvalý pobyt, máte stejná práva jako Váš exmanžel. Ale pozor máte práva, ale máte i povinnosti, např. částečnou úhradu daně z nemovitosti, údržby atd. A pokud on užívá celou nemovitost, zase by Vám mohl platit nájem. Ale to se potom zbytečně vyhrocuje, takže co nejdřív si to vypořádejte. Nedomnívám se, že můžete zastavit nemovitost, pokud nemáte rozdělený majetek. Ale jsou zde chytřejší hlavinky na právo, jistě se k tomu vyjádří.
Takže pokusím se vám poradit co vím . Nevim proč jste nevypořádali společný majetek manželů při rozvodu,to je skoro bláznivé,ale pokud tam nemáte ani trvko ..tak to na dobré cestě neni.Jen jsem slyšela o tom,že pokud se k té nemovitosti třeba nebudete hlásit a nebudete ji obývat atd asi půl roku, pak by mohl ex požádat o vyloučení vás a majitelem by byl jen on..protože toto se má řešit při rozvodu -pak to dopadá špatně.. Jinak pokud něco vlastníte společně na půl s někým,pak nemůžete tu svou polovinu zadlužit bez jeho svolení. Jinak být váma bych asi šla na soud a asi to šla dořešit...jen nevim jak už takhle dál postupovat .Snad jsem malinko pomohla,ale s tím zadlužením jsem si jistá ,bez něj nezastavíte ani tu svou polovinu...Nenynka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.