Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jména 7 trpaslíků z pohádky

Od: mamcazmoravy* odpovědí: 9 změna:

Prosím, vzpomene si někdo na jména všech 7 trpaslíků z klasické pohádky? Já si pamatuju jen: Šmudla, Prófa, Stydlín, Kejchal, Brepta a to si ještě nejsem jistá, jestli není některý už z jiné pohádky *nevi*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

inulina*
hodnocení

6x

My máme za lesem 7 chaloupek trpaslíků a na nich jsou tato jména: Profa, Stydlín, Šmudla, Kejchal, Rejpal, Štístko a Dřímal;)

Jména 7 trpaslíků z pohádky

papene*
hodnocení

3x

Sněhurka a sedm trpaslíků (v anglickém originále Snow White and the Seven Dwarfs) je legendární animovaný film, snad nejznámější kreslená pohádka na světě vůbec. Film je první animovaný film z dílny Walta Disneye z roku 1937režiséremDavidem Handem. V roce 2008 ho Americký filmový institut zařadil mezi 10 nejlepších animovaných filmů na světě.

Postavičky namluvili v originále: Adriana Caselotti, Lucille La Verne, Pinto Colvig, a Roy Atwell.

Pohádka byla do češtiny předabovaná 2x. Zatímco jména 7 trpaslíků z první verze vešla do širokého povědomí: Šmudla, Prófa, Kejchal, Rejpal, Stydlín, Štístko, Dřímal, jména z druhého "oficiálního" dabingu mohou zmást: Šmudla, Doktor, Kejchal, Brumla, Stydlík, Hopla, Klimba.

mamcazmoravy*
hodnocení

Díky :) Moje povědomí tedy asi taky patří k té první verzi.

No a teď mě čeká přiřadit ta jména ke správným tiskátkám, co děti dostaly *slunce* To bude fuška! *ee*

juvla*

cs.wikipedia.org/...

doplněno 14.12.09 21:18:

pro papena

alliszea
hodnocení

2x

Jména 7 trpaslíků jak si je pamatuju já: Šmudla, Prófa, Kejchal, Rejpal, Stydlín, Dřimal, Štistko.

Jména 7 trpaslíků z pohádky #2

kibic*
hodnocení

0x

Brblal, Fňukal, Kašlal, Smrkal, Krkal, Prděl, Smrděl. Pak to všechno spasil princ. Ono je to dětičkám stejně úplně jedno.

pt®

kibic, no to byste se divil. Děti si zapamatují názvy a hned vás opraví, když to řeknete podruhé jinak. PT /stařenka/ *houpy*

222
hodnocení

0x

dřímal a doktor

trpaslici
hodnocení

0x

Brumla ,Coufal nemáte zač

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]