Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škody vzniklé u zákazníka - nezaplatil práci

Od: jn* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,jsem truhlář a pracoval jsem u zákazníka,kterému jsem montoval kuch.linku a přitom byla poškozena podlaha.Jsem pojištěný tudíž škoda půjde z mojí pojistky.Tuto montáž jsem prováděl pro firmu ,která mě platí,ale poškozený majitel nechce montáž kterou jsem prováděl zaplatit oné firmě a firma nechce zase zaplatit mě.Mě tím vzniká škoda,protože mám pozastavenou platbu a nemohu proto platit půjčky apod.Pro neplacení půjček narůstá penále.Chci se tímto prosím zeptat jak mám postupovat.Vzniklá škoda bude uhrazena z pojistky,ale kdo zaplatí vzniklou škodu mě?Má firma pro kterou pracuji nárok pozastavit mi peníze které jsem si vydělal?Moc děkuji za vyjádření.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kejki3
hodnocení

0x

Obecně nemá nikdo právo zajišťovat si takto plnění. Máte ze zákona nárok na úrok, pro následně vzniklou škodu by byl nutný soud. Vyzvěte firmu k zaplacení, s tím, že práce byla provedena a úhrada škody je předmětem pojistky. Celkově bych to všechno předložil písemně. Hoňte pojišťovnu, aby se to netáhlo, nic jiného vám nezbývá.

A komunikujte s firmami ohledně půjček. Ve finančních záležitostech obecně platí mít rezervu na tři měsíce. Co budete dělat, když vás nějaký trouba srazí autem?

martini*
hodnocení

0x

Abych se přiznala, mám chaos v těch vztazích. Pokud jste zaměstnanec, má váš zaměstnavatel povinnost uhradit škodu kterou způsobíte při výkonu práce jinému a s vámi se vypořádá dle zákoníku práce. To ale asi nebude váš případ. Najímají vás na smlouvu o dílo nebo jak? Každopádně pokud jste řádně dokončil práci, jen není zaplacena ta škoda, ohledně té linky není důvod zdržovat platby a to ani na jedné straně, zejména pokud sepíšete, že uznáváte, že jste jim škodu způsobil, že jste pojištěn a škodu uhradíte v té a té výši

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]