Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datum zdanitelného plnění

Od: magduska odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím Vás o radu

1. dotaz : 18.3. mi přišel daňový doklad, platbu z účtu jsem zasílala 12.3. Co mám dát do účetnictví jako "datum zdanitelného plnění" DD?

2. dotaz: 31.3. jsem vystavila daňový doklad, platba od odběratele mi přišla 25.3. Co mám dát do účetnictví jako datum zdanitelného plnění?

Hledám polopatickou odpověď, a proto píšu na Poradte.cz

Děkuju moc všem, kteří o tom něco vědí a poradí :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

otázka č. 1 - je to úplně jedno, páč tak jako tak se jedná o měsíc březen. Tak proč řešit, zda 12 nebo 18 *sok*

otázka 2 - Vy jste vystavila doklad 31.3. a o týden dříve Vám jej někdo zaplatil? Na základě čeho to ten dotyčný platil? A opět... Proč bádáte, zda dát 25 nebo 31? Opět je to v jednom měsíci.

Milá magdusko. Žádáte o polopatickou odpověď. Ale tu Vám nelze dát, protože Vy nemáte ani ty nejzákladnější vědomosti. Jestliže takto budete "dělat účetnictví", tak jste na nejlepší cestě dostat se hodně rychle do průšvihu. Věnujte se svému podnikání a vše kolem "papírů" si někomu zadejte udělat. Věřte tomu, že Vás to vyjde mnohem,mnohem levněji...

magduska
hodnocení

1. otázka - potřebuji to vědět přesně

2. otázka - platbu provedl na základě zálohové faktury

magduska
hodnocení

Potřebuji přesná data, protože ta se pak promítnou v účetním deníku a nemůžu si tam házet data jaká chci, ač to je ten samý měsíc. Účetnictví nedělám 1. rok, takže základní vědomosti mám.

sebod*

18.3. Vám přišel daňový doklad? Faktura? Tak tam přeci musíte mít napsaný datum zdan. plnění. Toto datum určuje DODAVATEL a nikoliv ODBĚRATEL! Je to datum, kdy byla provedena ta která činnost.

doplněno 12.04.13 00:37:

31.3. jste vystavila daň.doklad. Jaký? Den vystavení dokladu je shodný se dnem zdan.plnění? Příklad (ale tak by se to stát nemělo!) - práce byla provedena 30.4. Z nějakého důvodu se zapomněla napsat faktura . Píše se až 31.3. Takže datum zdan.plnění není 31.3 ale 30.4.

doplněno 12.04.13 00:40:

*zed* místo 30.4. má být 28.2.

flip

U tuz. dodavatelské fa je DUZP datum, kdy držíte doklad fyzicky v ruce.. Tady je to také březen, ale pokud by dodavatel vystavil doklad 31/03 a tazatel ho dostal až v dubnu, je datum DUZP dubnové. U tazatele v pozici odběratele je to jasné buď uskutečnění plnění, nebo přijetí úplaty, záleží na tom, co nastane dřív.

artik*

jestli vydám doklad 31.3 a jsem čtvrtletní plátce tak zdaňovácí období je 31.3. a je jedno kdy odběratel fakturu dostane .

pacourek*
hodnocení

0x

Zaleží na datumu vystavení danoveho dokladu

hodnocení

0x

Vedete opravdu ÚČETNICTVÍ? Není to spíše DAŇOVÁ EVIDENCE? To není slovíčkaření, je v tom obrovský rozdíl.

Jste plátce DPH?

doplněno 12.04.13 01:09:

Pokud Vám jde o ten kokrétní DUZP, tak není o čem bádat.

DUZP = datum uskutečnění zdanitelného plnění

Na doklad, který jste přijala, Vám to vyplnil dodavatel. Na doklad, který jste vydala, to vyplníte dle skutečnosti - tedy datum, kdy bylo zdanitelné plnění uskutečněno (poskytnuta služba). Příjem a výdej finančních částek z účtu evidujete samozřejmě zvlášť dle toho, kdy přišly / odešly na / z účtu.

magduska
hodnocení

Ano, opravdu vedeme podvojné účetnictví. Jen potřebuju vědět, jaka data zdanitelného plnění mám v interních dokladech u vystaveného a přijatého DD napsat.

artik*
hodnocení

0x

1. kdy byl doklad vystavem?

2. 31.3. jste vystavila zálohovou fakturu a to není daňový doklad .

datum zdanitelného období je datum vystavení daňového dokladu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]