Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka jakou zvolit fixaci?

Od: jimmyfloyd* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat na váš názor

ohledně fixací?

5let? nebo plnou fixaci?

rozdíl je 1000kč na plnou fixaci.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

šel bych asi nejspíš do těch 5ti let. Plnou fixaci moc nechápu - můžete přece přecházet od banky k bance a měnit tak úrokové sazby podle aktuální nabídky bank , tak o čem tak plná fixace vlastně je.

zabu

Je to jednoduché. Je to jistota. A myslím, že na plnou fixaci asi moc produktů pod těch 4,5% nenajdete. Pokud ano, mám taky zájem.

vosikac*
hodnocení

0x

Jaká je úroková sazba u těchto variant?

jimmyfloyd*
hodnocení

3,39 a 4,59

vosikac*

Nemyslím, že by za 5 let byly horší podmínky,tudíž vyšší urokové sazby u hypoték, než je 4,59% u plné fixace ve Vaší nabídce.Dnes se pohybují úrokové sazby i pod 3% za určitých podmínek a postupně se spíše budou měnit podmínky, než nějaké extrémní zvedání úrokových sazeb (v řádech jednotek %).Z těchto variant bych volil 5 letou fixaci.

"Bubáci" v podobě fixací u hypoték v podobě zvedání úrokových sazeb jsou pryč a vzhledem k celosvětovému vývoji ekonomik se jistě ještě pár let budou úrokové sazby držet při zemi ... Ale je to jen můj názor, nejsem žádný expert ;)

Ale kdo dnes je ochoten přistoupit na úrok vyšší 4%, je dle mého názoru "blázen" ...

doplněno 11.04.13 19:15:

A jak zmiňuje @sebod ,možná bych se ohlédl i po lepších podmínkách ... Ale těžko posuzovat, když neznáme vaši situaci ;)

jimmyfloyd*
hodnocení

30 let mě nikdo nemůže zvednout platbu, to je pro mě velký argument, jak říkáte za předpokladu.. ano a už je to tady .

vosikac*

Kolikrát nevíme,co bude zítra...natož za pár let ... Pokud bych měl po dobu 5 let dát 1000kč na stranu, mám za 60 měsíců 60tis./kč. Spočítejte si,kolik splátek jste s touto sumou schopen pokrýt za 5 let i kdyby při vyšší úrokové sazbě ...

sebod*

nevolila bych ani jednu fixaci, ale jinou banku s nižším úrokem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]