Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychycké týráni - co mám dělat?

Od: miiia odpovědí: 9 změna:

Dobrý den mám prosbu.Můj nevlastní otec mě už skoro 5 let psychycky týrá(slovne napada,dává mi neustále domáci vězeni za uplné kaviny a neustále mi vyhrožuje).Je mi 16 let a je to pro mě docela těžky denně toto snášet..S mamkou se vzali když mi bylo asi 5let a v když mi bylo 8 let narodil se mi mladší bratr a jak rostl tak to začalo.Neustále mi vyhrožuje jak mě v 18ti letech zmlátí a vyhodí z baraku.Mamka už je z toho taky vyčerpaná snaži se stavit na mou stranu,ale někdy to nejde.Rozvést se mamka nechce,protože nemám skoro žádné peníze a neměli bychom kam jit.Několikrát už jsem chtěla utect,ale nevim jak by to bylo dál.Co mám dělat?Děkuji za jakoukoliv odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já jsem si všimla, jak se začaly množit filmy a zprávy a články o týraných dětech. A také jsem si všimla, že když rodiče trvají na plnění povinností, na učení, na slušném chování a vůbec na tom, aby dobře potomka vychovali, dítě začne povykovat: Týrání! Psychické týrání! A to se vůbec neodvažuji pomyslet o lísknutí. ;) Jen si uvědomuji, že z těch týraných dětí nikdo nanapíše, jaké má známky ve škole, jak hodně se připravuje na školu, jak se snaží udržet si pořádek v pokojíčku, jak pomáhá v domácnosti a také s čím pomáhá. Nemám na mysli pouze vynesení odpadků. Nikdo nenapíše, jaký má mobil, jak hospodaří s kapesným.*smich* Psychické týrání?! Faaakt?!

doplněno 12.04.13 07:42:

Ještě by mě zajímalo, co byste všichni poradili rodičům, jak přimět potomka k tomu všemu, co pokládá za důležité při výchově, když už řeči nepomáhají. ;) Omezení kapesného? Zaracha? Zákaz pc? Ale to všechno je psychické týrání! No, jak to vymyslíte? Řekněte! *jasne*

miiia
hodnocení

Já si doma povinoosti plani,ve škole mám dobry známky a s mamkou se vždy dommluvim kd pujdu ven..Já chodim dom ve strachu že zase bude řvát..ze začátku když se vzali bylo to užasny spokojena rodina ale po an rozeni bratra se začal divat na vlastni a nevlastni..

hodnocení

2x

Dobrý den. Můžeš se obrátit na sociálku spolu s mámou, nebo využít linku bezpečí (116 111). Ta je bezplatná. Útěk z domova není řešení, protože jsi nezletilá a rodiče by se mohli obrátit na policii a nechat Tě hledat a přivést zpět domů. Pokud se do toho vloží sociálka, bude to muset maminka stejně začít řešit. Pokud jsi byla svěřená do její péče, pak by toto neměla podceňovat...

hodnocení

2x

Mamka se rozvést nechce, protože nemáte žádné peníze. A to kvůli tomu bude raději i s Tebou žít v takových drastických podmínkách? To ona nevydělává a je závislá jen na manželovi?

A co Tvůj skutečný tatínek? Nemohla bys žít u něho, aspoň dokud nebudeš plnoletá? To ho nezajímá, jak se Ti žije?

Je nepříjemné, když není dostatek peněz, ale je opravdu lepší se uskrovnit, ale žít v klidu, bez řvaní a týrání.

S problémem bys asi měla zajít na sociálku, tam Ti poradí. Policie s tím zatím zřejmě nebude nic dělat, pokud nemáš viditelná zranění, modřiny apod. Ti většinou čekají, až budou mít nějaké důkazy.

vosikac*
hodnocení

1x
Pokuste se najít řešení zde: linkabezpeci.cz/...

uska*
hodnocení

1x

Nechci zlehčovat údajně tvé trápení. V 16 letech snad nikdo nevychází s rodiči byť vlastními. Sama píšeš, že s mamkou se domluvíš kdy přijdeš domů a co s tátou? Toho přehlížíš? Jestli jo, tak se nediv, že je podrážděný. Nežárlíš na brášku? Asi ano, ale on za nic nemůže, on se nikoho neprosil, aby přišel na svět. Pokus se situaci přehodnotit, nedat příčinu ke řvaní a jestli chceš něco změnit, tak začni u sebe. Určitě bude co.

mrblackstar*
hodnocení

0x

Uteč...nebo ho udej.

doplněno 11.04.13 19:19:

udat ho na PČR

hodnocení

0x

Zdravím:)Nebuď smutná,každá situace se dá řešit,i když někdy to jde těžce!Vše řekni mamince,copak ona Tě nemá ráda?*nevi*Dává přednost takovému zlému člověku před Tebou?A píšeš,že i ona je z toho max.vyčerpaná,a jak si to představuje dál?Čeká snad na to,až Tě on vyhodí třeba na ulici,a ona tím pádem bude mít konečně klid?Nechááápu*bzum*Vy nemáte žádné příbuzné?Babičku,dědu?Zcela jistě Vám pomohou,neříkej,že ne!

hodnocení

0x

Zkus se obratit na charitu psychologii,pomahji zdarma,neni to pod zdravotnictvi,resit rodinne vztahy.Nevim od kud jsi,ale u nas v Jicine,takova organizace existuje.Navstiv i socialni odbor pece o dite,nejlepe s mamkou,aby poradili co se da delat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]