Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má úřad práce právo vědět, kde bydlím?

Od: ondrasheq* odpovědí: 10 změna:

Zarazila mě situace na ÚP: pracovnice po mně chtěla vědět, kde se zdržuji a nespokojila se s adresou trvalého bydliště (řekl jsem, že se vyskytuji mimo trv. bydliště). Má právo vědět, kde skutečně bydlím, resp. můžu odmítnout to sdělit? Pokud je mi známo, tak "přechodné bydliště" již nemá žádnou váhu a osobně si myslím, že nemá nárok jej po mně vyžadovat. Děkuji za reakci, Ondřej

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

4x

To teda sakra má :D fakt nechápu mentalitu některých lidí co se radši budou hádat o blbostech než aby to vyřešili snadnym zpusobem a nedělali problémy.. UP tě taky vůbec nemusí mít v evidenci a můžeš si pak šecko co za tebe platí stát zacvakat sám když jsi tak drsnej a nemusíš jim sdělovat kde se zdržuješ ;)

majsterjoe*
hodnocení

3x

ja nevim co se tady nekeri certi. urad prace je pro nas, ne my pro ne. Rada platit si pojisteni sam je vyborna, at je to mysleno jakkoliv.

Pokud mas trvale bydliste muze byt urednici jina adresa uplne ukradena. Posta chodi na adresu trvaleho bydliste a pak je tvuj problem, jestli ji vyzvednes nebo ne.

cyril*
hodnocení

2x

Co Vám brání v tom "nesdělovat"? Máte-li trvalý pobyt na obecním úřadě, tak klidně nahlásím, že se většinou zdržuji v bufetu na náměstí a přespávám na lavičce v parku. ;)

hodnocení

1x

Já si myslím, že koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Úřad práce chce, abyste zazpíval adresu. Jíte jeho chleba, vlastně chleba nás všech, kdo platíme daně, podřiďte se jeho požadavkům. Aź si na ten chleba vyděláte, nemusíte ÚP nic sdělovat. *hej*A nemusíte být za ovci, jak píše buss.

mirekmirek340*

Já jsem si pořídil datovou schránku a všichni,co po mně chtějí trvalé bydliště úspěšně posílá do pr...

hodnocení

0x

jo musis , jinak si plat pojisteni ze sveho ...

buss
hodnocení

0x

No a co dát doručovací adresu?

ron*
hodnocení

0x

Pracovnici ÚP opravdu nezajímá, kde skutečně bydlíte. Potřebuje znát Vaši doručovací adresu, ať už je jakákoliv. To by přece neměl být problém sdělit.

buss
hodnocení

0x

Já to vidím tak, že tazatel chce své bydliště skutečné skrýt, tudíž chápu že adresu nechce sdělit. Ale doporučil bych mu, když se mu něco nezdá otázat se, kde je mu stanovena taková povinnost! Nebuďme ovce. Mohl by požádat o přeposílání pošty na poště, ale tím by bydliště odkryl. Tudíž si nechávat posílat poštu na trvalý pobyt, ovšem se všemi riziky s tím spojenými. Je kupa lidí, co to tak dělá a je to legální.

ronaldo007
hodnocení

0x

Úřad potřebuje pouze adresu trvalého bydliště a případně kontaktní adresu, kde má být zasílaná korespondence. To je všechno. Nikdo nic více po vás chtít nemůže (v případě, že se v trvalém bydlišti nezdržujete). Předpokládám, že i takto to myslela pracovnice ÚP, bohužel nebyla schopna dotaz správně formulovat (ve státní správě nic mimořádného).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]