Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymluvy nebo nemoc DNA?

Od: amia odpovědí: 18 změna:

dobrý den,zajímal by mě váš názor,nezaujatých lidiček. můj přítel je mu 28 let si v posledním roce stěžuje na urputné polesti v palci na noze,říká že se mu i stěhuje někdy ho bolí rameno jindy noha ale spíše ten palec. říká mi že má určitě dnu že to ví měl jí i jeho otec,u lékaře ale nebyl-říká že je to zbytečné- když jsem pátrala po jídelníčku abych mu vařila tak, aby ho ta bolest netráila poslal mě s tím doháje a to doslova. alkoholu docela holduje a tvrdému občas také hlavně s kamarády ale jak si s ním chci dát já tak hned vytáhne dnu, jak chci jít někam do společnosti také hned že ho bolí noha a začne kulhat. co myslíte je možné že si to prostě vymyslel a hodí se mu to tzv. do krámu? přeci když někoho něco tak bolí tak se s tím snaží něco dělat. mám ho omlouvat nebo mu tvrdě říct ať si nevymýšlí?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dna se rychle pozná laboratorně, je to nadbytek kyseliny močové. Nicméně krom subjektivních pocitů (boesti, jak zde píší, nejdříve palec u nohy) má i viditelné projevy:

Palec napuchne, zčervená, je přecitlivělý na dotyk a kůže je něm leskle napnutá. U nemocného se velmi často objevuje zimnice a zvýšená teplota.

Tak ať vám při záchvatu ten palec ukáže, hned budete vědět víc.

hodnocení

1x

search.seznam.cz/... ;) Jedna věc je dna a něco jiného je váš přístup k příteli. Je vidět, že ho milujete, ale měla byste si uvědomit, že s tímhle přístupem se přítel neuzdraví a ani nemoc nezastaví. Vy budete ta, která bude přesvědčená, že nemocného nemůže opustit. *klik* Je potřeba si uvědomit, co od života očekáváte, co jste ochotná tolerovat a až kam vedou hranice, které můžete respektovat. S kamarády dna neexistuje a vás vzít do společnosti, nastoupí dna?! *sok* Nevím, nevím, nevím! Co všechno jste ochotná a schopná tolerovat?! Jaká je vaše role v tomto vztahu?

doplněno 12.04.13 07:04:

Juglans, to je bezva příměr: vychozený kolečko. Ještě jsem to nikdy neslyšela, ale je pravdivé a super.!;)

ladaadal*
hodnocení

0x

Těžko říct, co se tvému příteli honí hlavou, a co je a není pravda. Ovšem, má-li dnu, tak bych si s tím nezahrával a frčel k doktorovi. Během několika minut bude vědět na čem je. Alkohol a špatná strava je na dnu jak olej do ohně.

lidus*
hodnocení

0x

Soused DNU má a první kde se to projeví je palec, dietu nedodržuje, pivo 5 denně a k tomu nějaká štamrdle tvrdého alkoholu. Třeba půl roku nic a pak letí k lékaři pro léky, týden nepije tolik a až to přebolí tak znovu. Ovšem jemu je 70 let ale nemoc má co ho znám (30 let). K lékaři a vyšetřit zda to DNA nebo něco jiného je je.

jarcula*
hodnocení

0x

No já osobně si myslím,že symuluje.Prostě nechce s Vámi nikde chodit.Spíš bych řekla podle toho co píšete,že to chce ukončit,ale neví jak to říct a tak se snaží aby to bylo z Vaší strany.Pokud by ho opravdu něco bolelo tak už by šel dávno k lékaři všichni totiž ví jak bolest umí být nepříjemná.Být Váma tak si sním sednu a řeknu vše narovinu a já osobně bych to ukončila.Ale nikdo Vám neřekne co máte dělat jelikož nikdo nebydlí s Vámi a neví jak vše mezi Vámi je.

pacourek*
hodnocení

0x

Pokud je zavislí na změnu počasí(ma to i odborní název ale nepamatuji si ho) tak mě to nepřekvapuje.Dni žije normálně příde změna počasí a je živoucí mrtvola.To co popisuju je "vedlejší produkt další nemoci"je to stav získaní nikoliv dědiční.Doporučuji jít za lekařem na prohlídku

hodnocení

0x

Jj,asi ji má,ale nechce s ní nic dělat*bzum* nemoci.vitalion.cz/...

figurek*
hodnocení

0x

jj dna, zvaná pakostnice. Pozná se na krevním rozboru.

Poradil bych vám jednu jedinou věc : pošlete svého miláčka k doktorovi. A jestli nepůjde, tak přitvrďte a popíchněte ho třeba vidlemi. Osobně si myslím, že máte doma simulanta.

zepe*
hodnocení

0x

Zdravím mám dnu dostavam prasky milurit a jim vsechno co chci piji jen pivo a zadne jine omezeni nemam.Kdybych se mel drzet podle doktora diety ptoti DNĚ nenajedl bych se.bolesti zadne nemam.takze toktor rozbory na kyselinu mocovou.Nelečená dna ma zanásledek urputné dnové zachvata ktere opravdu boli a to pochybuji ze by vas pritel mel naladu pit atd. vas pritel si to vsugeroval mozna ne dna je taktez dedicna ale nemusi byt.at vam pak ukaze výsledek testu norma je 200-420 ja nez zacal brat prasky po odberu tak jsem mel 540.Prasky beru uz 2 roky a hladinu mam v norme takze jsem ok i kdyz treba si prasek zapomkenu vzit 3dny :)

Rozhodne nevarte jidelnicek na dnu protoze to je peklo varit pokousel jsem se a nejde to.

Pokad není vas partner král (dna nemoc kralu) tak at opravdu zajde k lekari,jestli chtit nebude nejspis se chce dal vymlouvat na nemoc

martinaa*
hodnocení

0x

Dnu má kamarád a většinou to není vůbec žádná překážka pro přátelské posezení. I kdyby ten Váš fňukna dnu měl, tak se stejně vymlouvá, proč s Vámi nejít tam a tam. Příště buď běžte sama, nebo mu narovinu řekněte, že tomu nevěříte, dokud nemáte v ruce papír od doktora. Ono na bolest se dá uhrát hodně věcí - nenechte se tahat za nos.

uska*
hodnocení

0x

Tvrdě mu říci, že si najdete partnera, který s vámi bude trávit volný čas a ne jako on s kamarády v hospodě. Dna je vedlejší, jako výmluva dobrá. Sám dnu poznat nemůže, ale pravděpodobné to může být. Alkohol a dna se opravdu nemají rády.

hodnocení

0x

Zkuzte mu uvařit na nějaký způsob játra.Jestli má dnu,tak mu to pravděpodobně vyvolá záchvat,okolí palce mu nateče a zčervená.Jeho to snad donutí jít k lékaři a vy budete vědět,že si nevymýšlí.

hodnocení

0x

Coz o to,dnu muze mit,ale presne jak pisete,ze se mu hodi i do kramu a po vasi zabave netouzi.Do restaurace ale dojde,ze?No tak proste si uvedomit,ze vas pritel je jiny,nez chcete,aby byl.To nejde predelat,ev,se nesnazi aspon vyhovet.Proste to bude typ,vychozeny kolecko,jen sve zajmy a dost.

amia
hodnocení

všem vám moc děkuji za odpovědi! chtěla jsem slyšet názor nezaujatých lidí. nechtěla jsem si připustit že by si to mohl vymyslet a nebo že by semnou prostě nikam nechtěl jít, uhodím dnes na něj že je simulat a fňukna-buď půjde k Dr. a předloží mi důkaz a nebo se musí něco změnit v našem přístupu k sobě.. protože aby si partner vymýšlel nemoc jen kvůli tomu že nikam nechce se svojí partnerkou? no... lidé se už rozešli pro míň. *bum*

Amia a co by se stalo,kdyby vam partner rekl,ze ho to nebavi,nekam chodit?Vite,muj muzsky nesnasi dovolenou,nesnasi nekam jit,treba na veceri a je toho spousty.Nekdy ale splnil prani a jel s nami na vylet.neda se ani rici,ze jel s nami,jelikoz delal ridice,pak otravene cekal,az se vyradime a zase dovezl domu.No tak to jsem rezignovala,radej nikam s nim nechodim,nejezdim.Pouze nakupy.Prece musite vedet,jestli to vaseho pritele laka,nebo ne a jestli se muze vymlouvat.To,ze se mozna vymlouva,bych mu ani nemela za zle.proste nevi,jak vzdelit,ze na tohle on neni.Vi ,co by s stalo?Dnu muze mit a to uz pak se mu vubec nechce.Muzi a lekar?No,vetsine se tam poradne nechce.Proste chlapi takovi jsou a budou.po zlym nic nezmuzete.

iz*

Souhlasím s Juglans. Dnu přítel mít může a může ji i používat jako výmluvu.

Některé chlapy nedostanete k lékaři a/nebo na některé typy akcí ani párem koní. Přítel Vás možná nechce zranit, a proto se možná vymlouvá na nemoc.

marenka*

*smich* přesně. Já s tím mým už ani do krámu ne. Koukat na naštvaný obličej v autě, jakože co jsi tam tak dlouho dělala? Nemoci zajít do vedlejšího obchodu, protože tam mají cosi o dost levnější, brát obchod tryskem a díky tomu půlku věcí zapomenout? To si chodím i nakupovat sama, sice to je občas těžké, ta taška, ale žádný spěch. Hlavně klid.

Tak to vam Marenko docela zavidim,jit na nakup sama.to me se jen tak nepodari.Jednak je fakt,ze od nas je do obchodu daleko a kdyz uz se nakupuje,tak autem do marketu.Nemam ridicak a ani si ho neminim delat.Uvitala bych ale,kdyby ten muj,si nekde posedel na kaficku a ja to oblitala a jelo se domu.Ja mam nakoupeny hrozne rychle,vim co potrebuji,nasupam to do kosiku a jdu.Jenomze jak jsem s mym,tak neustale chodi mezi vsemi regaly,ma pocit jak je prakticky a vsechno levne nakoupi.To vite ze ne,akorat by utratil vice,jelikoz bere vsechno v akci a toho je spousta.Zkratka se sere do ceho nema.Prominte mi to slovo,ale jine na to neznam.Ale beda,kdyby se bylo v textilu,nebo kovomatu,zahradnictvi,to je zase moje parketa,to je nervozni a otravi behem chvile cely den.vydrzi byt pak pekne protivny íi kolik dni.Jedinkrat jsem s nim byla na veceri,na moje prani tedy.Ale okamzite jsem pochopila,ze to bylo poprve a naposled,jelikoz zadny pozitek.Zase jen plnil prani a otravoval se.Veceri do sebe nahazel jako hotovku a povidal,ze uz muzeme jit,ne.Kam?Meli jsme se sejit s jeho kamarady a po delsi dobe posedet.Tam uz byl plne spokojeny..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]