Nejste přihlášen/a.
Může exekutor zablokovat tzv. dětský ůčet? Je vedený na dceru, máme jako rodiče možnost vybírat hotovost a chodí nám na něj výplata. Jinak je to hrůza, můj účet zablokoval a neměli jsme ani korunu-hlavně že pracuji, platím daně apod. taky nějaké dluhy-ale když exek. zabaví účet, jste na mizině a nikdo nepomůže... ani úřady. To se na to vykašlu, na co platím odvody, když stát mě nechá pod mostem a děti by dali do ústavu, ne? Podnikatelé dluží, vyhlásí bankrot a pohoda( Pomeje..) Ale já jako zaměstnanec co? Osobní bankrot je na nic-pět let s životním minimem, z čeho zaplatím nájem(6000,-) školu dětem a vše ostatní...Vše se pořád zdražuje. Dobrý-mám dluhy, ale co se dá tak platím, neflákám se, pracuji. Když ale exekutor zabaví účet, tak nemůžu platit jiné půjčky a tímhle stylem se s toho dostanu možná tak v důchodu.. Se ani nedivím, že každou chvíli někdo přepadne benzinku,banku apod. Nejsem blbej, ale v krajní nouzi člověk udělá cokoli- tento stát nestojí za nic, furt jenom platit a platit ale pomoc žádná.
nevím jistě - ale protože Vaše prostředky jdou jinam než na váš účet - zřejmě by to ale řešil srážkami z platu
doplněno 26.01.09 14:02:mohl by to řešit i soudně protože tím že si posíláte mzdu na účet Vaší dcery se dopouštíte skutové podstaty tr. činu tím že se vyhýbáte placení vašich závazků asi podobně když Vám hrozí exekuce a máte barák a v poslední chvíli ho přepíšete třeba na manželku jak se to běžně dělá - vše záleží na exekutorovi jak naplní literu zákona a je lačný vašich peněz protože náklady na ex. hradíte vy...hezký den...
My ostatní taky chceme něco hned, ale holt strkáme do prasátka a nepůjčujeme si. Nebo jen tak, abychom to spláceli. Proč by měl stát dotovat něčí půjčky, jak k tomu přijdou ostatní, kteří nežijí na dluh? To jen k té vaší nespravedlnosti. Exekuce na účet je naprosto zákonný postup, jak jste již poznal, také velmi účinný. S tím účtem je to hodně na hraně, jako rodiče máte povinnost spravovat majetek svého dítěte s péčí "řádného hospodáře", pokud má dítě účet, cokoli je na něj připsáno se stává jeho majetkem a má být rodiči - správci jeho jmění - používáno v jeho prospěch. Ale mohu vás uklidnit, že po tom asi nikdo nepůjde, sociálka má jiné práce dost, jedině, kdyby to vychmátl ten exekutor a potřaboval vás položit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.