Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta do Anglie - jak v Anglii dál

Od: goka* odpovědí: 11 změna:

Dobry den.

V brzké době chci vycestovat do Anglie. Pojedu autobusem Studentagency z F-M do Londyna . Z Londýna musím pokračovat , a teť nevím jestli mám použít , vlak nebo autobus, do města THURNSCOE , což představuje kolem 300 Km.

Proto se na Vás obracím pro radu ( mám s toho dost nervy! ) jak by jste na toto místo dorazili ve zdraví Vy .

Mé Indície : Neumím ani slovo anglicky , jedu tak daleko prvně v životě , žádne zkušenosti s timhle druhem cestování (zahraničí) ,

jak se dostanu v Anglii k další cestě Vlakem neb Autobusem, ( po vystoupení z autobusu Student Agency, ani nevím kde mají konečnou ). Musím cestovat co možna nejlevněji, ekonomicky , což musím uplatnit právě cestováním z Londyna do Thurnscoe , a zpět!...

Kde zjistím odkať a v kolik (hod.) mi to jede (vím že nádraží ale které), jak na koupi cestov.lístku , co se da zjistit na netu (vše!), ale kde? Kolik si mam vyměnit korun (na libry a eura , min - max ) *modla* Nejmenší starost mám z cesty do LONDYNA a ZPĚT .

Největší z toho zbytku! Mam na to asi 8 dnů, to už musím být z5 ve F-M . Ten vlak nabo autobus by měl být na jejich poměry ten nejlevnější, přitom s co nejmenšími nebo skoro žádnými přestupy pokud by se dalo.*cteni*A co nejlepší kalkulace ceny *klik*!

Pokud nejste schopni podat mi vyčerpávajíci informace Prosím *modla* alespoň o navigaci na www stranky které jsou česky nebo jdou přeložit. Ovládám , česky,slovensky,polsky,čast.rusky a slezsky . Jestli toto někdo zvládne budu se za něj modlit *modla*

Večer příjdu z prace a jdu na to mrknout. Ale nespěcham raději v klídku . Taky se snažím a jde mi to jen po Ten Londyn pak jsem v černé díře. Jedu tam pro Dcerku nemá s toho rozum. Tak mi záleží na co nejmenším zmatkování *zed* Možná že to je jednoduché a ja si jenom dělám zbytečne vrasky! jastli to jednoduché bude pak *ua**placni**palec* nou koment!

Vím že jste dobří a věřím Vám . Přeji příjemný den všem, Pak i já rad přispěji radou a zkušeností začínajícím cestovatelům .

Tak zatím Ahoj. kež by to vyšlo! Pak dám vědět.. čus. Stopem ne!

London - Thurnscoe S63

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Rozhodne vlakem. Cesta je to zhruba na 2,5 hodiny a mozna jeden potrebnej prestup.

Autobusem by to trvalo celej den, jestli by tam vubec neco jelo.

Neni pravda, ze jsou vlaky drahy. Samozrejme ve srovnani s CR jsou, ale to se neda srovnavat. Je to nejlevnejsi verejna doprava v Anglii.

Navic vlaky v Anglii jezdi skoro jako Metro v Praze. Proste prijdete a mate jistotu, ze za chvili jedete. Navic jezdi skoro na sekundu presne.

Kupovat listek predem se penezne dost vyplati, ale musite byt v cas na konkretni cas a konkretni vlak. Coz hrozi, ze nestihnete. Na miste pak kupujete volne jizdenky, to znamena na jakykoli cas ten den. Jsou ale drazsi. Samozrejme se vyplati rovnou i zpatecni. Nevim jiste, ale myslim, ze nemusi byt na ten samy den.

Problem ale nastane hned pri vystupu ze Studenta. Ten jezdi (podle stranek student ag.) na Green Line. Coz je hned vedle vlakoveho nadrazi Victoria (a kousek od Buckinghamskeho palace a Hide parku :).

Tam by ste mel prijet v 11:15 ve vsedni den nebo v 6:00 o vikendu.

Jenze z Victoria station to jezdi jenom na jih a na zapad. Vy potrebujete na sever.

To znamena koupit si listek na metro a na Viktorii nastoupit a jet metrem na King Cross nebo na Pancras.

Na obe nadrazi (jsou totiz hned vedle sebe) je to par zastavek na svetle modrem metru (Victoria). POZOR! Na Victoria station jsou dalsi dve trasy. A samozrejme pokazde dva smery.

Tez se to da jit pesky. To je cesta ze skusenosti odhadem na hodinu a pul minimalne. Kdyz se samozrejme neztratite.

No. A pak uz jenom najit pokladnu nebo prodejni automat, ukazat papirek s nazvem mesta kam chcete, zaplatit a dostanete prislusny pocet listku. Na kazdy prestup jeden.

Cas, kdy to jede se nevyplati hledat, pac to jede kazdou pulhodinu. Jednou z toho a podruhy z druheho. A takhle se furt po pulhodine ty nadrazi stridaji.

Pokazde pojedete pres Sheffield, kde musite prestoupit.

A par poznamek k nadrazim!

Vsude na nastupistich jsou obrazovky, ktere hlasi prijezdy vlaku a ktere vlaky kdy prijedou. Je to trochu neprehledne, ale da se to.

Vagony se nazyvaji COACH. Obcas se cestou stane, ze se vlak rozdeli na vic casti a kazde vagony jedou jinam. To si musite hlidat, aby ste byl ve spravnem COACHu! NENI TO JAKO V CECHACH. Ani nepoznate, ze vas preprahli a uz se jede dal.

Tez si musite hlidat, kdy mate vystoupit. Velke stanice se sice hlasi, ale tomu stejne nebudete rozumnet. Obcas se na displey ve vlaku ukaze koncova stanice vlaku, malokdy ty, kteryma vlak pojede.

Tak to je snad vsechno.

Jeste par adres:

map.google.cz - tam si najdete vsechny stanice, mesta, ulice, cestu, co potrebujete

ojp.nationalrail.co.uk/... - zde si muzete najit vlak (obdoba odkazu jako je jiz vyse)

Nevim, na jak dlouho jedete, ale moc si nemente. Par liber na piti a na bagetu. Zbytek se da zaplatit kartou, jestli mate. To vam vyjde uplne nejlepe. Pukud chcete platit vlak v hotovosti, tak si pripravte cca 20 liber na kazdych sto kilometru cesty vlakem. Ale radsi s rezervou vic.

doplněno 27.01.09 22:08:

Karta samozrejme musi byt mezinarodni - Visa, MasterCard a podobne.

goka*
hodnocení

Děkuji Vám za vyčerpávající rady *palec* ,a hned se dávám do studie vašich rad. Musím se perfektně na cestu připravit. Po návratu se ozvu a budu informovat, jak to tam s tim cestováním vlastně vypadá. Ještě mě napadlo co takhle letadlem , samo sebou kdybych měl dost peněz. Myslim nějaky aerobus, jestli po anglii nelétá? To si fakt nedělám srandu kdoví kolik to stojí? Nebo kdo o tom něco ví? Tak zatím ahoj.

No. Vzhledem k tomu, ze to vase Thurnscoe je s prominutim pekna prdel, tak bych na zadny let nespolehal.

Nejbliz je tak letiste v Manchesteru.Tam by se dalo ale letet snad i primo z Prahy.

A letenky u nizkonakladovych spolecnosti nejsou ani tak drahy a za par hodin ste tam.

Letenka napriklad s Easy Jetem stoji treba i jenom sedm stovek (to byla nejlevnejsi, co jsem letel). Ale dalsich treba i sest tisic vysolite za letistni poplatky.

dotaz*

Měl byste zvážit právě zmíněnou neznalost jazyka - pro někoho je i pražská Ruzyň velké bludiště a v Anglii jsou mnohem větší Ruzyně,... také se tam nikoho nezeptáte. A letištní kontroly na čase nepřidají, často je to spíše naopak!;)

dotaz*
hodnocení

2x

K výměně peněz: doporučil bych vám rozhodně libry - je zbytečné si je znova měnit a platit tak vlastně zbytečně o jeden převod víc. Vyměňte si cca 60 liber, ale i to záleží na vašich potřebách - různé druhy jídla jsou také různě drahé...aktuální kurz najdete např. zde sfinance.cz/... přeji hodně štěstí a užijte si England.;)

goka*
hodnocení

Díky za radu , myslim si že 60 liber bude málo :o( . A jidlo těch pár paštik si vemu sebou . Ale zjistit odjezdy a ceny vlaků to mě zajímá! Ale jinak opravdu Díky ahoj.

honza123*

vlaky jsou v Anglii jsou drahé. Je to asi 5 let, kdy jsem byl taky v Anglii a jízdenku jsem si kupoval tam kde jsem si koupil i jízdenku do Anglie. zeptejte se jestli i Student Agency nabízí tuto službu.

doplněno 27.01.09 21:07:

Bohužel jsem musel cestu a pár dní odložit a jízdenka mi propadla. nakonec jsem si ji musel koupit na autobusáku v Anglii. Asi vám nebudou rozumět s výslovností, tak si to město napište na papírek a ukažte jim to. Udělal jsem to tenkrát taky tak.

doplněno 27.01.09 21:13:

tak jsem teď koukal na jizdní řády na WWW.jizdnirady.cz a tam mě ten spoj našel, ale vypadá to, že tam jezdí jenom vlak.

doplněno 27.01.09 21:25:

V Anglii je nejrozšířeější autobusová linka společností NATIONAL EXPRESS www.nationalexpresseastcoast.com tak tam se můžete taky kouknout.

dotaz*

Pokusil jsem se vám najít toto fgwtickets.co.uk/... (cena je docela vysoká - asi je to dálka...) odjezdy zadáte na firstgreatwestern.co.uk/... vpravo nahoře - pod nadpisem train times je Leaving from, tam napíšete london ; o řádek níže je going to, tam zadáte T... ; až se vám to povede odalší řádky níže zadáte datum a požadovaný čas, pokud byste chtěla zpátečný jízdenku, pak udělejte to samé pod nadpisem return date. Nakonec klikněte myší na find - je to tam s takovou bílou šipkou v růžovém kruhu. Chvilku počkejte a vyhledávač vám nade vámi požadované údaje. Já jsem třeba zkusil v 1. odkazu dnešní den. ;)

honza123*

pokud se nemýlím, to je jenom na Vlak.?

pleskobijce*
hodnocení

2x

Určitě bych letěl z Prahy do Manchesteru a pak už bus nebo vlak.

Letěl bych letadlem ČSA. Přesnějí Click4Sky ( click4sky.com/...

Letenky jsou opravdu levné. Letěl jsem přes ně do Manchesteru a zpět několikrát.

Nevýhoda je, že si je musíte objednat v předčasu a ke všemu zpáteční. Ale let pak výjde na 2000,-.

Problém bych viděl v tom, že neumíte anglicky. Chce to mít aspoň co nejvíc možných frází napsaných na papírku.

Jejich angličtina je beztak už jiná než ta co se učí v čechách. Myslím akcent.

goka*
hodnocení

Ahoj.

Děkuji za radu , která se mi jeví jako nejidealnější.*palec*Autem do Prahy na letiště a pak letět , diky opravdu. Ahoj a hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]