Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
poslední dobou mám hodně popraskanou kůži na rukou a tak si je často mažu, ale i když si ruce namažu, sice nejsou tak popraskané, ale pořád ještě hodně suché. Zkoušela jsem na to už nespočet krémů, dokonce jsem byla i na kožním, ale nic nezabralo. Nemáte nějaký tip?
Předem děkuji.
Dobrý den, z osobních zkušeností doporučuji konopnou mast nebo úplně obyčejné sádlo. Konopná mast by však musela být domácí, která má vysoký podíl léčebné látky. Z lékárny je k ničemu.
Vyrábí ji vcelku dost lidí.
doplněno 07.04.13 17:41:A samozřejmě je třeba ruce chránit rukavicemi při úklidu, mytí nádobí apod. Je také možné, že máte chladovou alergii, takže na ven pěkně teplé rukavičky.
Lanolin...
A nebo kvalitní vepřové sádlo.
Jo chybí odkaz - lanolin.cz/...
doplněno 07.04.13 17:52:Lanolin není značka kosmetiky, ale ´základní´ materiál pro výrobu mastí (jde o tuk z vlny ovcí) - v podstatě nejlepší materiál na mazání (výrazně lepší, než např. bílá vazelína, která tvoří základ levnější kosmetiky).
Určitě se dá koupit v prodejnách kvalitní kosmetiky, určitě i v lékárnách - stačí se zeptat (nejsem zrovna znalcem kosmetiky , takže konkrétně nejsem schopen poradit) - ptej se na složení, v názvu být nemusí.
Zkuste třeba zábaly na ruce na noc. Nakrémujete je tlustou vrstvou,a pak je na noc dáte do rukavic. Nebo jeste mě napadá,že byste mohla zkusit vlít do misky olivový olej ,pak to dát do mikrovlnky ohřát na nějakou fajn teplotu,a pak do toho dát tak na čtvrt hodiny ruce,potom jen lehce osušit.
Úplně klasickou indulonu jste zkoušela? Dál mě napadá Garnier na suché ruce (červená tuba), nebo se zeptejte své kadeřnice, co používá. Ta by mohla mít dobrý tip, protože má prakticky pořád ruce ve vodě nebo vystavené různým kosmetickým přípravkům, jistě bude znát nějaký kvalitní krém
mama tím trpí take... určitě doporučuji konopnou mast. z lekarny je to jen placebo... vyrabí se z konopného oleje ktery je z konopných semen... takže aktivních latek je tam jak šafranu. pokud mate možnost,zasadte par techto lečebných rostin, a až dozrajou kupte čistou lekařskou vazelinu, travu vyvařte ve vodě, vodu vylijte, znova napustte, přidejte vazelinu, vařte do zpěnění , nechte odstat,škraloub probodněte vylijte vodu nalijte novou, proces nekolikrat opakujte, a nechte to min měsic v tom. potom to přecedte a mate vystarano. pomaha na popaleniny, lupenku, suchou kuži, hemeroidy, bolesti. proste skoro na vše.budete nadšena,jak to funguje. konopí je lek...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.