Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
odeslala jsem jeden balík s trikama jedné paní. Bohužel jsem si trika spletla. V zápětí jsem ji odeslala správná trika a do balíku jsem ji dala pár korun na zaslání špatných trik zpět. Bylo to zasláno obyčejným balíkem, takže nemám v ruce doklad o odeslání. Ale paní tvrdí, že ji nic nedorazilo. Máte nějaké návrhy, jak spor vyřešit? Chce to blázen vést až k soudu kvůli 160 korunám.. já samozřejmě taky nechci prodělat 4 trika a ještě ji vrátit peníze.
Doklad musíte mít podací lístek od balíku jinak by jste jej neposlala. Pošta je schopna vám dohledat balík a bude i schopna potvrdit doručení i u obyčejného balíku. Obraťe se na poštu a paní pan můžete i sdělit kdy balík převzala.
zajděte na poštu aa chtějte poslat balík úplně nejobyčejněji , vždy musíte vypsat podací lístek a ten vám slouží jako doklad . Jinak doklad o tom , že někdo něco poslal nemůže chtít jen blázen .
To rozhodně není pravda, u úplně obyčejného balíku bez pojištění se nic nevypisuje, je to stejné, jako když se pošle dopis.
Dobrý den. Nechci být zbytečně podezíravá, ale na mne Vaše tvrzení moc věrohodně tedy nepůsobí. Nedivím se, že se paní při takovémto postupu brání. Zde je jediná rada - pokud nemáte své tvrzení jak prokázat, tak se do žádného sporu vůbec nepouštět. Za chyby se platí a chybama se člověk také učí..Dohodněte se s paní na řešení a zbytečně si nekomplikujte vzniklou situaci...To je můj názor.
Ber to jako investici do vlastního vzdělávání. Nakupoval i prodával jsem hodně věcí přes internet, ale nikdy by mě nenapadlo cokoli posílat bez toho, abych měl nějaký doklad v ruce. Dohodou o prodeji/koupi se uzavírá vzájemná smlouva a obě strany by v případě potřeby měly být schopny prokázat, že tu svoji část smlouvy splnily.
Asi není jiné východisko než to zaplatit. Ale věrohodně ani nemusí vypadat, že ji balík došel a dělá problémy. Sama si vyžádala balík nejlevnější cestou, tedy obyčejný balík, který je pouze na známku. Proč nevytřískat z toho co nejvíc a nechat si bez placení 4 trika. U těch 180 Kč jsem to brala na lehkou váhu, kdyby to bylo víc, tak sama držší balík navrhnu a zaplatím.
Každopádně děkuji moc za názory ..
jen mi to přijde nefér, ztratí to mezičlánek a já za to mám platit
už nikdy né obyčejný balík
Přesně tak... už nikdy obyčejný balík. Já zasílám zásadně doporučeně, a to mě adresát může prosit třeba na kolenou o obyčejné zaslání. Neexistuje. Pokud někde prodáváte častěji a máte své obchodní podmínky, doporučuji do nich přidat větu, že zasíláte pouze doporučeně a samozřejmě adekvátně zvednout poštovné.
Co se ale Vašeho obchodu týče, ať se paní nezlobí, ale sama si vydupala obyčejné poštovné, takže s tímto bohužel musela počítat. Neplatila bych jí nic, protože sama zvolila rizikové zaslání balíku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.