Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Refinancování hypotéky

Od: ankaungerova odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych poradit, jestli se mi vyplatí refinancování hypotéky. Mám jí u kb 4,7% v září mi končí fixace. Ale v naší lokalitě za poslední dva roky klesla cena bytu na polovinu.Děkuji Ungerová

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Cena bytů na ´trhu´ nemá s výší konkrétní hypo nic do činění.

Ale 4,7 % je dost vysoká úroková míra, určitě bych o refinancování pouvažoval (záleží ale i na tom, jaký úrok nově nabídne KB) - nechal bych si ve stávající bance dát návrh nově ´fixované´ úrokové míry a oslovil i jiné banky - zvlášť, pokud se jedná o ještě slušnou částku.

tosipis*

Souhlasím, že cena bytů na trhu nemá nic do činění s výší stávající hypotéky, zato má zásadní dopad na ocenění nemovitosti. Jdete-li ke konkurenci, proběhne nové ocenění zástavy a klidně se může stát, že při prvním 5tiletém refixu (2008-2013) vyjde větší hypotéka než je aktuální odhad. Vím o případech ,kdy by refinancovaná hypo dosáhla 130% zástavy.

vosikac*
hodnocení

0x

Určitě se přefinancování vyplatí!

Dnes je úroková sazba kolikrát pod 3% ... Není o čem přemýšlet ;)

jarazde*

už kolem toho běhejte. Existuje ne webu stránka,kde zadáte základní data a naběhnou Vámnabídky a navíc nabízí možnost vyřízení . Ale navíc je možnooběhnout banky a nebojim poslt dotaz a čekat na jejich nabídky a potom jsou dvě možnosti - buď budete tlačit současnou banku s nejnižší nabídkou konkurenční banky a oni na to přistoupí, ale je to hra nervů - nám se to povedlo a máme nyní 2,59 %. A nebo si vyberete jinou výhodnější nabídku a "přestoupíte" jinam. Ale upozorňuji, že je to otázka tak 4 týdnů.

doplněno 07.04.13 13:07:

omlouvám se za chybějící písmenka a mzery, nějak mi blbne klávesnice - pro klid bych začal tak 6 týdnů předem,ale určitě se do toho dejte

antynka*
hodnocení

0x

V současné době řešíme to samé. Už jsem si kolem toho i něco zjišťovala. Problém je v tom, že většina banka nabízí refinancování jen do 80% hodnoty nemovitosti... A to je problém, končí nám první fixační obodobí, hypotéku jsem měli téměř 100% a těch 20 ještě rozhodně není splaceno. Takže si zjistěte jaké podmínky pro refinancování nabízí konkurenční banky a jeslti tyto podmínky splňujete. Pokud ano, tak bych banky oslovit zkusila - nemáte co ztratit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]