Nejste přihlášen/a.
ahojky.v patek mi trhaly zub vzadu dole.tak je rana otevrena.chtela sem se zeptat,jestli vadi,kdyz se mi tam dostane nejake jidlo a rana se zacely?nemuzu dostat naky zanet?a jak zabranim nejakemu zanetu?a aby me to nebolelo?
Ahoj beruško,v žádném případě nevysávat.Musí se to zacelit a stím si tělo poradí samo.Já blb pořád vysával a pak ten zánět dostal.Katastrofa antibiotika a čištění každý den.Rada zubaře byla,když se tam dostane jídlo ničemu to nevadí.Jestli ti to bolí,tak leduj nebo vyplachuj,ale jen slivovicí nebo alpou.
Po trhani zubu by se nemelo cca 1 hodinu jist. Pak uz je to v pohode, staci obcas vycistit zuby kartackem.
Vytržení zubu není jen odstranění bílé části na dásní, ale hluboké kořeny v kosti. Chvíli bude trvat, než se rána zatáhne a zacelí. Můj zubař vždycky po mě chce, ať nevyplachuji šploucháním vody v puse. Že se nahoře na ráně udělá špunt ze zaschlé krve a až se všecko pod ním zacelí, pak upadne sám. Kdybych ho vypláchla, rána by začala krvácet. A také se nesmí používat žádné léčíci nálevy a čaje jako je třeba heřmánek. Rána by se zacelila nahoře a nepropustila by nedobrotu zezdola. Takže to chce klid a vyčkat, až si tělo poradí samo. 2-4 dny a bude to vpohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.