Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na klouby

Od: beruska91* odpovědí: 21 změna:

ahojky.mam za sebou trikrat operaci kolene leveho a porad me boli obe kolena a nevim co s tim.hlavne do schodu.poradite,co s tim prosim?treba nejaka vyziva,jidlo...

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

3x

Beruško a teď jsi u nějakého jiného doktora byla? Myslím, že dobrý ortoped nebo rehabilitační by ti pomohl. Jednak ti může napsat nějaké rehábky (mě pomohly hodně), jednak tě můžou naučit cviky, které to eliminují (a docela jsem koukal jak hodně) a jednak poradí prášky, které zaberou a nebudou jen planou reklamou. Já si přivodil artrozu uměle úrazem. Rozdrtil jsem si celý kolenní kloub, 20 šroubů, doktři ani nevěřili, že ještě budu chodit. Na prvních rehabilitacích mi sice stříkaly slzy z očí až na stěnu, ale dnes ani není poznat, že jsem kulhal a bude se to ještě lepšit. Bohužel už mi nezachránili chrupavku. Dostal jsem léky na 3 měsíce, částečně hrazené pojišťovnou, pak musím 3 měsíce vynechat - koupit si za své to samé nebo něco podobného, pak budu mít zase nárok na 3 měsíční kůru od pojišťovny. A řekl bych, že je jejich užívání citelně znát. Snad to nebude reklama, když napíšu jejich název - Condrosulf. Nevím, kolik stojí bez předpisu, ale mě očividně pomáhají.

beruska91*
hodnocení

svyho ortopeda mam od mala.pac mam skoliozu.a ted se k nemu chystam,tak snad me veme.pac nekdy je bolest fakt silena.

ladaadal*

Tak to nezbývá než držet palce. Vím jaký to je, když se člověk sotva hýbe.

pohanka*
hodnocení

2x

Zkusila jste si ty kolena zpevnit? Buďto zabandážovat nebo se prodávají ve zdravotnických potřebách návleky jenom na kolena. Pokud Vám nepomůžou vyšetření, doktoři, mazání a léky obraťte se na lidové léčitelství. V první řadě bych zkusila /již se zde na poraďte opakuji/ obklady na noc ze spařených listů bezinek /až budou/, asi 10 krát. Pokud Vám bude dělat dobře teplo. Nebo déle trvající obklady z listů hlávkového zelí. Jinak pokud by jste mohla popíjet, zkuste čaj z přesličky rolní, nebo bylinné kapsle.

doplněno 07.04.13 10:41:

déletrvající obklady z hl. zelí znamená přikládat na noc naklepané, z trouby vytažené teplé listy a zase dobře připevnit na kolena. Aplikují se, pokud cítíte úlevu delší čas než bezinky, ty jsou účinnější. Vyzkoušené nemám, ale zkusila bych i listy z kostivalu, též obklady. Dokud bych nekápla na nějakou bylinku, která pomůže. Též kopřivový čaj na pročištění

beruska91*
hodnocení

dekuju moc.no kdyz si to zpevnim obvazem stahujicim,tak je to lepsil.ale jen o trochu.ale to zase pak clovek kulha a pak od lidi posloucha keci

uska*

Co na bolavé klouby? Zpevnění, mazání, plavání a pohyb a zase pohyb. Nejhorší je nic nedělání - lenošení, fňukání, litování se.

doplněno 07.04.13 13:19:

beruško - vstaňte od PC a hurá ven, krásně svítí sluníčko nebo vytáhněte kolo (pokud máte). Vy se poslední dobou zabýváte jen zdravotními problémy (dle vašich dotazů, ) to na mladou holku mi nepasuje. 50% nemocí máme v hlavě, takže si jí denně nějakým pohybem vyčistite a bude fajn.

beruska91*
hodnocení

no,mam trochu problem i pri plavani.ale nic hrozneho

beruska91*
hodnocení

no problemy mam od 15let a je to horsi a horsi...a mam toho mnohem vic a nebudu rikat,co vse...mam slabou imunitu a tak chytnu vse...a hodne veci sem driv melo psychickeho razu...bohuzel sem mela blbou doktorku a ta vse zanedbala,neverila mi,kdyz sem tak mlada a proto to dopadlo tak,jak to dopadlo...vse v cudu...nejvic mi znicila ledviny :((((

doplněno 07.04.13 13:35:

jinak u nas hezky neni,a musim se ucit...a kolo nemam a i kdybych ho mela,tak ted s tema bolestma bych na nej nesla ani nahodou.vim,co si muzu dovolit a co ne

hodnocení

0x

Tak to by Vám měl poradit především Váš ortroped. Pokud jste po operaci, chodíte určitě na kontroly, tak by Vám měl poradit Váš ošetřující lékař.

Jinak pokud máte nadváhu, pomůže Vám zhubnutí. Pomůže také rehabilitace a magnetoterapie. Kloubní výživa pomáhá pouze spíš jako prevence. Lepší už je užívat Condrosulf 400. A jako mazání je dobrá Końská mast.

Pokud máte bolesti kolen už delší dobu, možná by byla vhodná artroskopie, ale to už je na Vašem ošetřujícím lékaři, zda Vám ji doporučí.

beruska91*
hodnocení

dekuju.nadvahu nastesti nemam.mam 55kg pri 162cm.takze optimalni.ale je to zlo.kazdej krok me zlobi,kdyz chodim casto do schodu.to mam pocit,ze si ty nohy uriznu bolesti.jak je to des...ale musim zajit k doktorovi,to je pravda.ale cekaci doba je dlouho :( jinak to koleno mi prave operovali 3* artroskopicky nebo jak se tomu rika.a hlavne mi je 22let,coz je malo.na takove problemy.a ten condrosulf 400 pomaha?

marcelax*

to by mohla být příčina ( Artrozy)

Punkce kloubu _ některé postižené klouby jsou zvětšené a bolestivé nejen kvůli otoku okolních tkání, ale také kvůli vyššímu množství nitrokloubní tekutiny, která je vylučována do kloubní dutiny. V takových případech se často provádí kloubní punkce _ nabodnutí kloubu dlouhou jehlou a nasátí zmnožené nitrokloubní tekutiny. Punkce se provádí u větších kloubů, jako je koleno, kyčel nebo zápěstí. Z nasáté tekutiny je možné zjistit pravděpodobnou příčinu zánětu, a odsátí určitého množství tekutiny rovněž uleví postiženému kloubu a z

marcelax*
beruska91*
hodnocení

nemaji takove onemocneni spise starsi lidi?

iz*

Ano, artróza bývá častější u starších lidí, ale nevyhýbá se nikomu, mohou ji mít i mladší.

hodnocení

0x

mám bratra prošel též operací kolene a navíc se operace nepovedla prášky mu moc nezabírali tak začal to koleno pravidelně posilovat silovým cvičením a tvrdí že mu to pomáhá

ladaadal*

Ano věřím, taky mi správné cviky dost pomohly. Když člověk opravdu poctivě cvičí, urychlí se tím i léčba. Jeden by nevěřil, jak rychle zmizí svalstvo a kde všude zůstane jen kost a kůže, když se leze o berlích a nesmí se našlapovat.

beruska91*
hodnocení

ja prave treba delam pansky kliky a ty kolena upe trpi,bolest velka a dokonce mi i kruplo v pravem koleni,jako kdyby se mi tam neco natahlo.tak to chvili bolelo.jak sem vlastne narovnana,tak ty kolena jsou naply rovne a boli.coz je divny.myslim si,ze jsem na to mlada...a vim,ze me v budoucnu ceka i operace druheho kolene.zacina zlobit stejne jako to druhe..a vymenit koleno na leve strane se mi nechce,treba ve 30letech..snad ne driv...nebo proste jdu a najednou to zacne bolet,a kulham..dela si co chce,potvora :-DD

uska*

kolo nemam a i kdybych ho mela,tak ted s tema bolestma bych na nej nesla ani nahodou.vim,co si muzu dovolit a co ne

Na rehabce co bys měla první - jízda na rotopedu a doktorka opravdu ví co dělá. Tak proč ne kolo, hledáš důvody proč cokoliv nejde a to je zlé. Pak nezbývá než fňukat. Mám dojem, že jsou aktivnější i lidé lez jedné nohy než ty. Nemyslím to ve zlém, ale když nic neděláš, tak se nediv i svým svalům. Rehabka je lepší než prášky, od ní tě nebolí ledviny. Tak do toho!

beruska91*
hodnocení

na kole chci jezdit.ale ted mne to dost boli.tak chvili vyckam.kolo mam rada

pohanka*

Beruško, když něco bolí, tak se nepřemáhejte, to tělo si samo říká, že něco není v pořádku. Někdo je zdravý do 80 ti let a někdo od mládí stále navštěvuje doktory. Nemyslím, že fňukáte, jak někteří píšou, umím se vcítit a Vy toho máte tolik. Ano, někde se stala chyba a i doktoři se můžou splést, a jak píšete, je možné, že Vám rozházeli nějaký metabolismus a prášky to dokonaly, ani ty operace nemusí být všemocné a stoprocentní. A pak už to jde ruku v ruce. Dělejte jenom na co stačíte, buďte v klidu, cvičte jenom pro radost a ne aby Vás vše bolelo. Hodně cviky v leže, na tichou, klidnou hudbu, protahování, nestresujte se, buďte ráda za to, co můžete.

Zkuste ještě nějaké koupele. Namátkou rašelina do koupele od BalneoTrade, nebo Darkovská jodobromová sůl. Ponoříte celé tělo, zrelaxujete, potom zábal, odpočinek.

Rašeliny se nebojte, je to čistý přípravek, žádný logr na sobě mít nebudete. vše lze objednat přes E-shop.

Hezký večer.

Papej tlačenku. A gumový medvídky a uvidíš jak to bude. Běhat ... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]