Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČSOB poradce - pracovní náplň?

Od: ppeter* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat co takový čsob poradce musí splňovat a o jakou pracovní náplň by se v první řadě jednalo?

Spíše by mě zajímalo co takový poradce má v kompetenci, proč se jedná o pružnou pracovní dobu, apod..?

Má někdo podobné zkušenosti, nebo informace? Zde zasílám informace jen pro představu:

uloz.to/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Jde o ´lovení´ klientů pro danou instituci - "pružně" lovíš kdekoli a kdykoli můžeš, výplata je silně závislá na provizích za prodané produkty...

doplněno 24.11.12 18:53:

*smich*..."poradce někde v kanceláři"...*smich*

Pěkná představa... Já ten leták původně nečetl, takže teď upřesním - nejde o zěměstnanecký pracovní poměr, ale o spolupráci OSVČ s pojišťovnou - tedy ty, jako OSVČ, si zařídíš kancelář - a pak sháníš klienty, protože jinak by ti do té kanceláře nikdo nepřišel... Pokud nemáš peníze na kancelář (než si je vyděláš), sháníš klienty a prodáváš jim produkty v bytě, v kavárně, v parku - kde se namane... Jistě - můžeš navrhovat "praktická řešení" vhodná pro klienty, většina takovýchto ´poradců´ ale rychle sklouzne do polohy - klientovi prodat cokoli, hlavně, že bude provize... Ty "neomezené výdělky" jsou pravdou - vyděláš libovolně mnoho - nebo nic, přesně podle toho, kolik a jakých produktů (pojistek) prodáš... Jo - a veškerá školení na produkty atd. si platíš...

Dřívější označení této profese bylo přesnější - podomní pojišťovák. Kdyby tohle ovšem náborář pojišťovny do letáku napsal, nepřihlásí se ani noha...

;)

ppeter*
hodnocení

Co jsem se ale dočetl, tak se jedná o poradce, nikoli aktivní hledání klientů, nebo nabízení produktů...
Působí to na mě trošku rozpačitě, myslel jsem, že se jedná o poradce někde v kanceláři, kde budu navrhovat praktické řešení s finančními situacemi, apod ...

peha*

Spíše to vypadá, že budete prodejce pojistek, podílových fondů a podobných sofitiskovaných finančních produktů *smich*. Pokud budete v kanclu, tak OK, pokud budete takový ten pouliční, tak to raději nebrat - takoví se dneska zcela běžně shazují ze schodů, případně se na ně pouštějí psi.

iz*
hodnocení

2x

Nezávislý fiinanční poradce (tedy člověk, jemuž lidé i podnikatelé platí za nezávislé finanční poradenství), u nás prakticky (až na pár výjimek) neexistuje. "Finanční poradce" je prodejcem finančních produktů, placen je provizemi.

Nejde o zaměstnání (a tedy ani o náplň práce), nýbrž o podnikání vlastním jménem na vlastní náklady. Pružná pracovní doba znamená, že budete v terénu vyhledávat zájemce o produkty pojišťovny ČSOB.

doplněno 24.11.12 20:38:

"Finanční poradce" je dnešní honosný název pro podomní prodejce pojistek. Něco podobného jako manažerka úklidu pro uklízečku ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]