Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na nadýmání

Od: beruska91* odpovědí: 11 změna:

ahojky.trpim nadymanim.sem kazdy den nafoukla.nekdy vic,nekdy min.nekdy mam bricho jak ve 4mesici a to nekecam.tak se dokazu nafouknout.co je na to dobre?kdyz nejsem nafoukla.tak sem hubena

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

verona1963*
hodnocení

2x

pít denně čaj z fenyklu

vorelka

To piju taky a nic. Mně ty problémy začaly asi tak 2 roky zpět. Řekla bych tak nějak nenápadně a pak to najednou přešlo do hroznýho ataku. Před 11 lety mně byla diagnistikována Crohnova choroba, která se po vyšetření konečníku, 2x tlustého a 1x tenkého střeva nepotvrdila. 2 roky jsem ale na to brala léky Mentazu a Kortison. Po vyloučení této choroby jsem musela ještě rok brát tyto léky v postupně snižujícím množtví, nešly najednou vysadit. Má někdo podobnou zkušenost a může poradit, zda to může být důsledek a jak si s tím poradit?

hodnocení

0x
vorelka

Rady jsou dobré, ale na mně jaksi nezabírají. Nafouknu se i po konzumaci brambor vařených ve slupce, vychladlých a nesolených. Zapíjím čajem s citronem. Nic jiného ten den nejím a stejně se nafouknu. Nepomáhají ani inzerovaná léčiva Espumisan, Motilium, Sab simplex atd. Téměř nežvýkám, jídlo důkladně koušu, jím ovoce, jogurty, zeleninu i luštěniny, žvýkačku téměř nikdy. Stolici mám pravidelnou, každý den ráno. Tak co s tím?

beruska91*
hodnocení

ahojky.tak to mame uplne stejny problem.mne doktor predepsal zatim sab simplex.jdu si pro nej v pondeli.tak sem zvedava,jestli to pomuze ci ne.kdyby aspon trochu,tak bych byla rada za to

uska*
hodnocení

0x

V lékárně si kupte Pangrol 2000, je volně prodejný, 3 x denně před jídlem 2 tablety (chemie je tam minimum, jsou to trávicí enzymy). Pokud odborný lékař po vyšetření uzná za vhodné , tak vám je může předepisovat. Plně hradí pojišťovna.

marenka*
hodnocení

0x

Ono to nemusí být nadýmání jako takové, ale začátek pěkné polízanice - celiakie. Podívejte se na netu na příznaky, jestli nenajdete pár společných znaků. Držím palce.

beruska91*
hodnocení

kdyz mi delali testy z krve na celiakii,tak to bylo v poradku.tak nevim potom jak se to da jeste zjistit...ale jim tmave pecivo a to mi taky nedela dobre a jim zdrave

marenka*

Testy na celiakii se dělají vzorkem z tenkého střeva, slyším poprvé, že by stačila krev. O tmavém pečivu to není, je taky z mouky. Celiakie je alergie na lepek. Ovšem může se jednat i o jinou alergii, chce to zjistit příčinu, proč to nadýmání, ne řešit jen důsledek. *mala*

janickapalicka*
hodnocení

0x

Me osobne pomaha fenyklovy caj a take bych sla k Dr. pokud se to nezlepsi...muze to byt alergie na nejake potraviny. Napriklad moji zname to same delali housky :)

hodnocení

0x

A co žlučník? Zkuste si koupit ISOCHOL a vemte si ho před jídlem. Když to nepomůže, tak to určitě neuškodí :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]