Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat, pracuji od červěnce 2012 a před tím jsem byla půl roku na pracáku. Mají mi vracet daně na mé 4 děti ale nevím kolik , mám 4 děti a prý to bude za půl roku, tak nevíte prosím vás kolik mi vrátí?
Dobrý den.
Na jedno vyživované dítě činí roční odpočet 13.404,- Kč. Je-li dítě ve věku 18- 26 let, je třeba doložit potvrzení o studiu. Vratka daně nemůže být vyšší než odvedená daňová záloha za zdanitelné období. Současně lze slevu na děti uplatnit formou daňového bonusu, za podmínky, že Váš roční příjem za zdaňovací dosáhl alespoň 6 násobku minimální mzdy (6x 8000 Kč). Samozřejmě základní podmínkou je podepsané prohlášení k dani .
Přesnou vratku daně Vám ale nikdo neřekne, neznáme Váš příjem, odvedenou zálohovou daň, ani další možné odpočty, o které lze daňový základ snížit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.